Deci in cazul acesta mostenitorii legali suntem noi nepotii.Ce ne sfatuiti care ar fii urmatorul pas pe care ar trebui sal facem?Succesiunea?Si care este pretul aceesteia?
Buna seara,
Am o problema in legatura cu mostenirea unui imobil al bunici mele.In urma cu 6 ani bunica a facut un act de donatie al imobilului fiului ei (unchiului meu) la nici un an de la prezentul act unchiul meu a decedat .Bunica fiind bolnava de Alzheimer nu sa facut succesiunea.Anul accesta in iulie bunica a decedat ,am ramas 4 nepoti un frate vitreg de-al unchiului si o sora dea bunici ,Fratele vitreg al unchiului este stabilit in germania de mic copil practic ei doi n-au avut nici o legatura unul cu altul ,acuma intrebarea este urmatorea :Cine are drepturi legale asupra imobilului noi cei 4 nepoti, unchiul(vitreg) sau matusa?
Buna Seara. sun in spania de 8 ani acum un an am nascut o fetita nu am reusit sa ii face acte romanesti dar in schimb le are pe cele spaniole ,in acte este scris numele tatalui si al meu , de ceva vreme nu mai suport sa stau langa acest barbat is bate joc de mine eu lucrez el nu lucreaza pur si simplu il tin io mi-e foarte greu ,el nu are acte buletinul si pasaportul ii sunt expirate iam dat bani sa meraga sa-si faca buletinul dar nu a vrut ia cheluit pe altceva .Eu vreau sa vin acasa cu fetita el bineinteles nu este de acord nu santem casatoriti . as putea sa vin eu si fetita acasa fara ca el sa semneze vrun act?