avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire!!!

buna seara. am si eu o intrebere . parinti mei au divortat acum 19 ani eu aveam 3 ani .in uram casatoriei au avut 2 copi pe mine si pe sora mea .pe mine ma crescut mama iar pe sora mea bunica din partea tatalui .tatal meu a murit acum 7 ani .mai am 2 frati din partea tatalui ,tata a mai avut un frate care a murit si el acum 2 luni el era paralizat in scaun cu rotile .bunica mea ia dat prin donatie casa lui el cum a murit inaintea ei casa a ramas la nepoti si la fratele lui(el mai avea un frate in grmania).fratele din germania a renuntat la mostenire lui nui trebuie nimic atunci am ramas doar nepoti si bunica care inca traieste acum frati mei vor ca sa renuntam la toata mostenirea pt ca ,casa sa se puna pe numele bunici si ia sa lase casa cui doreste dar eu nu sant de acort sa renunt la nimic .ce se intampla daca eu nu renunt si frati mei renunta ?? ei spun ca o sa ajung in instanta si va trebui sa ma judec cu bunica mea si oricum nu voi primi nici o avere pt ca ia va cstiga . ce sa fac ??? ajutatima daca puteti va rog frumos cu un sfat multumesc .
Cel mai recent răspuns: edithloprich , utilizator 18:18, 5 Octombrie 2008
Daca fratii dv. renunta ei nu o pot face in favoare bunicii ci acest lucru va profita tuturor mostenitorilor, deci si dv. care veti mosteni imobilul in concurs cu bunica dv.Amenintarea ca nu veti lua nimic dinvaloarea acestui imobil este nefondata caci veti beneficia de o cota parte in urma dezbaterii succesiunii.
va multumesc
daca in termen de sase luni de la data decesului unchiului dvs nu ve-ti accepta mostenirea acestuia iar fratii dvs vor declara ca renunta casa va ramane bunicii care banuiesc ca locuieste acolo si o foloseste. Este important sa acceptati succesiunea acestuia in termenul de sase luni .
asta ar insemna ca as putea pierde mostenirea daca nu se face succesiunea in termen de 6 luni???chear si fara sa semnez nici un act???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema succesorala marius29_86@yahoo.com marius29_86@yahoo.com Buna ziua! Tatal meu vrea sa-mi lase casa mostenire. Nu sunt sigur ce trebuie sa fac pentru a deveni proprietarul casei in mod legal. Situatia mea e ... (vezi toată discuția)
Moștenire după bunica Isthrt Isthrt Buna ziua. As dori sa imi dați un raspuns, dacă se poate, la următoarea situație : tatăl meu a decedat de doua săptămîni si momentan dezbatem ... (vezi toată discuția)
Pasii necesari pentru renuntarea la succesiune ContSters90070 ContSters90070 Buna tuturor! Am o pbroblema : bunicii au murit , iar in urma lor au ramas 4 copii (tata este unul din ei) si 1 casa . Apoi 3 din cei 4 copii au murit, ... (vezi toată discuția)