marius29_86@yahoo.com a scris:
Eu am fost la un notar si mi-a spus ca trebuie sa fac procedura succesorala notariala (la care trebuie sa primeasca un onorariu de 2000 de lei) ca sa devin proprietarul casei, ca mostenitor, pentru ca as putea avea probleme cu varul meu(copilul unui frate de-al tatalui meu, nepotul tatalui meu),
Ca mostenitor al CUI? Al "mortului" care n-a murit inca!? :stunned:
Pai daca tatal dvs TRAIESTE si a acceptat mostenirea dupa tatal sau EL trebuie sa dezbata mostenirea dupa tatal sau alaturi de fratele sau (fratele tatalui dvs. este in viata? ori a murit? cand? inainte sau dupa bunicul dvs.?).
Cred ca n-ati inteles prea bine ce a vrut sa spuna notarul.
Ca sa veniti dvs. la mostenirea bunicului trebuia:
- fie ca tatal dvs. sa fi fost mort inaintea bunicului
- fie ca tatal dvs. sa fi renuntat la mostenirea tatalui sau SI ...ATENTIE ... sa nu fi existat o alta ruda in grad mai apropiat cu bunicul (copilul bunicului = fratele tatalui) caruia sa-i profite renuntarea asta.
Cred ca notarul (avand mai multe informatii decat ne-ati comunicat noua) a dorit sa va avertizeze ca, daca n-o luati in ordinea fireasca (dezbaterea de catre tata a mostenirii bunicului), ci tatal dvs. se declara a fi strain de mostenirea bunicului , in scopul de a o culege dvs., s-ar putea ca acesta situatie sa profite ...varului (caci, daca el ar veni la mostenirea bunicului prin reprezentarea tatalui sau predecedat, v-ar inlatura de la mostenire pe dvs.)