asa gandeam si eu ca aces act este prea general si as putea sa ma leg de asta . da am o copie al actul si copia mea nu are nicio data pe el , nimic . acest act nu zice despre suma pe care sunt obligat sa o platesc . este exact cum am pus in primul mesaj postat. in plus eu nu am primit vreun act , diploma care sa ateste ca am facut vreo pregatire profesionala , deci implicit data incheierii aceste pregatiri nu este precizata . in ce ati spus dumneavoastra mai sus nu am inteles partea cu proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca, dar daca va referiti la faptul ca eu am fost scos din activitate integral sau 25% , nu am fost scos in niciun fel.
multumesc frumos
eu nu am spus ca nu sunt valabile, dar in primul mesaj postat am citat din actul aditional , unde scrie ca se vor achita platile aferente conform articolului 195, din care eu am inteles ca trebuie sa achit doar daca ma inscriu in art 195 (peste 60 zile ) . asta era intrebarea mea majora ... daca ma pot lega de acest lucru...care practic este o incoerenta dupa parerea mea . actul nu are data pe el .
si vroiam sa mai precizez ca acest act aditional , cel putin din copia pe care eu o am , pare a nu fi inregistrat la ITM, dar din ce am citit nu trebuie sa fie neaparat inregistrat pentru a fi valabil .
multumesc frumos , dar mai am o nelamurire . am inteles ca daca particip la cursuri conf art 194-195 acest act este valabil , dar pentru perioada de stagiu de 25 de zile pe care am facut-o acest act este valabl? daca imi dau demisia mai devreme de 2 ani , dupa cat inteleg din actul aditional nu trebuie sa platesc nimic, deoarace practic este un viciu de procedura :) sau cum se numeste nu? va multumesc mult
Am si eu o problema si as avea nevoie de sfaturile dumneavoastra . Sunt angajat la o firma care m-a obligat sa semnez un act aditional dupa ce am facut un stagiu de "formare profesionala" . Aceasta formare profesionala a constat intr-o deplasare in alta tara , unde firma respectiva are fiala ( de fapt in romania este o filiala a firmei respective :) ) . Acolo am stat 25 de zile lucratoare , 6 saptamani , stand pe langa colegii de acolo si "invatand de la ei " . Nu am primit niciun atestat , diploma , sau ceva de genul acesta . In actul aditional scrie , mai bine citez din el direct , pentru mie mi se pare clar ca este o ambiguitate , de aceea as dori sfatul dumneavoastra:
in situatia in care angajatorul include intr-o forma de scolarizare / stagiu de practica si formare profesionala precum si in cazul specializarii sale in tara/strainatate angajatul nu poate avea initiativa incetarii contractului pe timp de 2 ani de la data absolvirii instruirii profesionale, daca suma cheltuita pentru acestea depaseste 500 de euro .
In caz contrat , angajatul va achita contravaloarea studiilor si a logisticii conform art 195 , aliniat 3 din legea 53/2003 codul muncii .
Problema este ca nu am primit nicio diploma, iar acest articol ace referire doar la stagiile de pregatire ce au durat mai mult de 60 de zile . Intrebarea mea este daca acest act poate fi nul in cazul meu datorita faptului ca se face referire la art 195 , la peste 60 de zile , iar deplasarea a durat doar 25 de zile lucratoare .
Multumesc