avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Activitate adelina1popovici

Activitate adelina1popovici

Amnistia fiscală se aplică și în cazul unui SRL în stadiul de lichidare ?
SRL -ul a fost a tatălui meu care a decedat, în urma decesului am aflat de situația firmei. Acum vreau să achit datoria și totodată să încep procedura de succesiune. Dețin în mod legal certificatul de calitate de moștenitor. De asemenea , am un raport de evaluare, însă de la notariat mi s-a spus ca nu mai este în termenul de valabilitate și ca trebuie sa prezint unul mai actual. De aici întrebarea mea, dacă are rost sa fac eu unul pe cont propriu la un evaluator acreditat sau trebuie sa se ocupe tot lichidatorul și sa mi-l dea pentru a putea începe procedura de succesiune.

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Nu stiu ce calitate aveti d-voastra in SRL. Adunarea creditorilor sau creditorul majoritar, daca exista, sunt cei care hotarasc care dintre ofertele evaluatorilor sunt acceptate. In caz de contestatii hotaraste judecatorul sindic. Evaluatorii trebuie să fie membri ai Asociației Naționale a Evaluatorilor din România, iar evaluarea trebuie efectuată în conformitate cu standardele internaționale de evaluare.

Pentru deschiderea procedurii de succesiune în speța unui SRL în faliment, care deține în patrimoniul său un imobil , este necesar un raport de evaluare să fie prezentat la notariat? Pot face eu acest raport cu un evaluator la alegerea sau lichidatorul numește un evaluator agreat de el?
Buna ziua, care poate fi motivul pentru care o firma care este in lichidare, cu datorii , nu apare in BPI? Este vorba despre un dosar vechi de peste 10 ani. Va rog daca ma puteti ajuta cu un răspuns
Cât poate încasa un lichidator pentru un dosar din 2008, la care se achita datoriile in 2023? Onorariul lichidatorului se achita de către debitor la finalul dosarului sau lunar de către creditor din sumele încasate de la debitor ??
Dacă se desființează cum scot casa din patrimoniu, specific ca casa era in patrimoniul firmei falimentate, eu platind acum toate datoriile la radiere eu fiind unicul moștenitor pot modifica actul constitutiv înainte de radiere sau doar fac cererea de radiere eu ( sau lichidatorul) scotand casa din patrimoniu firmei ( sau după ce plătesc datoriile lichidatorul nu mai are treaba)..?

GRINSOLV IPURL a scris:

Dacă a fost dispusă intrarea în faliment de către judecătorul sindic singura modalitate de revenire a societății este desființarea hotărârii judecătorești de intrare în faliment de către o instanță superioară.

Dacă termenul de apel a trecut societatea nu mai poate reveni în activitate, chiar dacă se plătesc toate datoriile, ci se va desființa.

Sper să vă fie de folos informațiile.

Da, lichidatorul a fost desemnat de către creditori (taxe și impozite, mai exact) cu dosar in tribunal.

GRINSOLV IPURL a scris:

Din ce ați scris nu mi-e clar în ce tip de procedură se află.

Este desemnat un lichidator de registrul comerțului sau este în insolvență și lichidatorul a fost desemnat de creditori / tribunal?

Va mulțumesc pentru răspuns.
In speța este vorba despre o societate cu datorii care in momentul de fata se afla in stadiul de dizolvare, și care deține in patrimoniu un imobil.
Vreau sa achit datoriile și sa scot imobilul de sub societate. Lichidatorul mi-a spus ca vor mai fi anumite taxe de plătit.. sa înțeleg ca trebuie plătit un anumit onorariu pentru depunerea balantelor? De asemenea, as vrea sa stiu: societatea mai poate fi făcută activa si repusa in stare de funcționare după achitarea datoriilor ? Și dacă da, care ar fi procedura ?
Mulțumesc !

GRINSOLV IPURL a scris:

Majoritatea creditorilor alege lichidatorul judiciar și îi stabilește onorariul.

Cheltuielile de procedură (inclusiv onorariul) se plătesc de către lichidatorul judiciar din averea debitoarei.

Administratorul statutar nu mai are dreptul de a încheia acte sau efectua plăți în numele debitoarei de la data intrării în faliment.

Orice plăți efectuate de debitor va trebui să fie operate doar de lichidatorul judiciar.

Sper să vă fie de folos informațiile.

Ce taxe aplica lichidatorul când se plătesc creanțele la creditor pentru o firma in faliment? Creditorii se înțeleg la un comision cu lichidatorul, eu ca debitor ce taxe am de plătit la lichidator?
dacă am o poprire pe cont care este pisa in mod abuziv de către un bej, și mut pensia de pe card, sa o primesc din nou prin posta , se mai oprește acea treime din bani ? Se poate popri pensia chiar si dacă o aduce poștașul??