avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Activitate MariT-2022

Activitate MariT-2022

Mulțumesc!

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

pt anul 2023 daca ati avut 9000 lei venit veti plati doar impozit 10% adica 900 lei.
Daca si la anul in 2024 veti avea tot asa ( pana la aprox 21.000 lei ) fiind si salariata veti plati doar impozit ca acum 900 lei.

Bună ziua! Ce contribuții trebuie sa plătesc la ANAF începând cu 1 ianuarie, pentru un PFI daca anual am un venit net de aproximativ 9 000 lei. Mentionez că sunt și salariată cu normă întreagă (la alt angajator).Incerc sa mă lămuresc daca este rentabil sa mai pastrez PFI -ul având în vedere ultimele modificări legislative. Mulțumesc!
Răspuns la discuția Asociație de părinți
Mulțumesc! Deci nu merge...Daca am strânge banii și am plati cash firmei de transport pentru fiecare copil in parte și ei să ne dea cate un abonament pentru fiecare? Să nu râdeți de mine, nu mă pricep, am o meserie care nu are nicio legătură cu treabă asta, dar vreau să învăț cum e bine sa facem .
Vă mulțumesc mult pentru răspunsuri. Ar mai fi o problemă. Primesc întrebări de la părinți daca copiii ar mai putea primi ajutorul.acela pe care îl dă școala in cazul navetiștilor. Adică liceul(statul) decontează o parte din banii de transport copiilor dar în baza unui document. In acest caz cum s-ar putea proceda? Firma de transport nu știe cu ce ar putea sa ne ajute, liceul are nevoie de un document în care sa se specifice prețul fiecărui abonament. Am promis că mă interesez deoarece pentru unii copii chiar contează daca și-ar mai recupera o parte din bănuții de transport.

george-neagu a scris:

Da, așa cum ați detaliat.
Încasarea cotizațiilor lunar se va face cu chitanța care apoi se trec in registrul de casa, dacă se face in numerar, pentru o luna sau pot plăti pe mai multe luni odată. Sau se poate plăti și prin transfer bancar, in contul asociației.

Deci ar fi corect sa facem așa?:
- suntem 3 părinți fondatori, restul părinților fac cerere de adeziune la asociatie.
-stabilim in adunarea generală cotizația lunară (o sumă egală cu cea a transportului fiecărui copil)
- depunem banii in contul asociației
- încheiem un contract de prestări servicii cu o firmă de transport care ne trimite lunar o factura pe care o plătim prin op
-declaratia anuală către ANAF nu va conține activitate economică (primim ajutor din partea unui contabil sa ne depună gratuit aceasta declarație cu condiția ca asociația să nu aibă activitate economică).
Bună ziua! Am și eu o întrebare dacă puteți să mă ajutați. Cum trebuie sa procedez daca am înființat o asociație de părinți pentru a putea face un contract cu o firma de transport să ne ducă copiii la școală într o altă localitate? Cum trebuie să strângem banii pentru a fi corect dpdv legal? Putem stabili o sumă care sa reprezinte cotizația lunara a fiecărui părinte, egală cu suma necesară pentru transportul copilului și apoi să viram lunar această suma firmei de transport conform unui contract? Se consideră activitate economică? Trebuie să plătim vreun impozit?