avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFI -obligatii fiscale pentru anul 2024?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFI -obligatii fiscale pentru anul 2024?

Bună ziua! Ce contribuții trebuie sa plătesc la ANAF începând cu 1 ianuarie, pentru un PFI daca anual am un venit net de aproximativ 9 000 lei. Mentionez că sunt și salariată cu normă întreagă (la alt angajator).Incerc sa mă lămuresc daca este rentabil sa mai pastrez PFI -ul având în vedere ultimele modificări legislative. Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: MariT-2022 , utilizator 16:27, 3 Noiembrie 2023
pt anul 2023 daca ati avut 9000 lei venit veti plati doar impozit 10% adica 900 lei.
Daca si la anul in 2024 veti avea tot asa ( pana la aprox 21.000 lei ) fiind si salariata veti plati doar impozit ca acum 900 lei.
Mulțumesc!

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

pt anul 2023 daca ati avut 9000 lei venit veti plati doar impozit 10% adica 900 lei.
Daca si la anul in 2024 veti avea tot asa ( pana la aprox 21.000 lei ) fiind si salariata veti plati doar impozit ca acum 900 lei.

Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2023
MariT-2022, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pe dobanzi bancare Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu un aspect. Pe 2023 am realizat un venit din profesia liberala sub 12 salarii minime pe an. Pe persoana fizica am niste ... (vezi toată discuția)
Completare declarație unica cu valorile estimate debutant2013 debutant2013 Buna ziua, o PFI cu activitati independente in sistem real estimeaza in Declaratia Unica 2023 un venit net anual pentru 2023 intre 12 si 24 salarii minime cu ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit si contributii pensie si sanatate Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, sunt medic colaborator ( un fel de PFi) si sunt si salariata in spital de stat. Pt 2023 am un profit sub 12 salarii brute minime pe economie, dar am ... (vezi toată discuția)