avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate CUCU POPESCU ADRIAN

Activitate CUCU POPESCU ADRIAN

Buna ziua! In anul 2019 am introdus o actiune in obligatia de a face impotriva ANRP unde aveam un dosar de despagubiri din anul 2006,pentru care nu primisem nicio dispozitie. La tribunalul Bucuresti am obtinut o decizie prin care ANRP era obligat sa emita o dispozitie pentru suma de 98000 puncte rezultate din evaluarea unui teren conform grilei notariale din 2013. ANRP a facut apel dar in timp ce ne judecam la Curtea de Apel a aparut legea 119 cu un articol unic,care modifica legea 165 in sensul ca evaluarea bunurilor confiscate in perioada comunista se va face la nivelul grilei notariale din anul anterior eniterii deciziei de catre ANRP. Curtea de Apel a respins apelul ANRP dar in consideratii,a detaliat modul de calcul al despagubirilor,a specificat ca in speta sunt aplicabile prevederile Legii 119 si a indicat si suma pentru care trebuia emisa dispozitia potrivit grilei din 2020(eram deja in 2021).Dupa 2-3 luni am primit dispozitia celor de la ANRP emisa chipurile in baza hotararii de la fond. Intrebarea mea este daca trebuiau sa tina cont de modificarea legii si considerentele celor de la Curtea de Apel sau de hotararea pronuntata la fond? Multumesc!
Nu am primit hotararea de la Tribunal inca.Apelul urmeaza .
Nu am primit inca decizia si mai ales motivarea,pentru ca ,sincer sunt foarte curios cum au ,,judecat".
Buna ziua! VA ROG sa analizati urmatoarea speta; anul trecut,in timp ce ne judecam in apel cu cei de la ANRP pentru obligatia de a face a aparut legea 193 in care se stipuleaza ca evaluarea terenurilor ce fac obiectul Legii 10,complectata de 165 se face comform grilei notariale din anul anterior emiterii deciziei de catre CNCI si nu dupa grila notariala din 2013 (cum era pana atunci). Hotararea contestata in apel de catre CNCI ne atribuia o suma (circa 19000 eur) calculata conform grilei notariale din 2013,atunci in vigoare,pentru ca legea 193 inca nu aparuse. Apelul a fost respins dar in considerentele hotararii pronuntate,instanta a aratat modul in care CNCI trebuie sa calculeze valoarea despagubirilor cuvenite raportandu-se la grila notariala din anul anterior (2021) si a calculat inclusiv suma cuvenita ca despagubiri. Cu toate acestea CNCI a emis decizia de despagubire pe suma stabilita conform grilei notariale din 2013,motiv pentru care am contestat in instanta aceasta decizie dar surprinzator,Tribunalul ne-a respins actiunea considerand-o neantemeiata! As dori sa stiu punctul dumneavoastra de vedere. Multumesc.