avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Activitate NeamtuMaria

Activitate NeamtuMaria

Buna ziua! Sotul meu a deschis actiune de divort prin care solicita desfacerea casatoriei si incredintarea minorului mamei. Precizez ca sotul are avocat, eu nu. Am depus intampinarea prin care am fost de acord cu desfacerea casatoriei si incredintarea minorului. Totodata am solicitat si emiterea unei ordonante de urgenta prin care tatal sa inceapa sa-i plateasca pensie de intretinere. Am avut o infatisare in procesul de divort si o infatisare in dosarul pentru pensia de intretinere. Pentru dosarul cu pensia de intretinere am primit o comunicare/hotorare civila, dar pentru dosarul de divort nu am primit nici o comunicare. In timpul infatisarii mi s-a comunicat verbal ca se va face o ancheta de catre Protectia Copilului la domiciliul unde locuim eu si copilul. De asemenea, mi s-a comunicat verbal ca in data de 12/12/2022 va trebui sa prezint minorul in fata Comisiei, iar in data de 15/12/2022 va fi urmatoarea infatisare pentru mine si sotul meu. Va rog sa ma indrumati ce am de facut in continuare in privinta procesului de divort. Multumesc.
Buna ziua! Sunt in proces de divort. Am solicitat o ordonanta de urgenta pentru obligarea sotului la plata cheltuielilor de intretinere a minorului deoarece acesta locuieste cu mine. Dupa o infatisire am primit o comunicare/hotorare civila care spune: "Obliga paratul la plata pensiei de intretinere in cuantum de 1/4 din venitul sau lunar net, dar nu mai putin de 1/4 din venitul minim net pe economie, in favoarea minorului N.A.R. , de la data introducerii cererii reconventionale, respectiv 27/07/2022, si pana la solutionarea definitiva a dosarului nr ...(dosarul de divort). Respinge cererea paratului privind cheltuielile de judecata ca neintemeiata. ". Aceasta hotorare am primit-o in data de 31/10/2022 si as vrea sa stiu care este suma si cand trebuie ca sotul sa inceapa sa plateasca pensia alimentara. Multumesc!