avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Sunt in proces de divort. Am solicitat o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Sunt in proces de divort. Am solicitat o ordonanta ...

Buna ziua! Sunt in proces de divort. Am solicitat o ordonanta de urgenta pentru obligarea sotului la plata cheltuielilor de intretinere a minorului deoarece acesta locuieste cu mine. Dupa o infatisire am primit o comunicare/hotorare civila care spune: "Obliga paratul la plata pensiei de intretinere in cuantum de 1/4 din venitul sau lunar net, dar nu mai putin de 1/4 din venitul minim net pe economie, in favoarea minorului N.A.R. , de la data introducerii cererii reconventionale, respectiv 27/07/2022, si pana la solutionarea definitiva a dosarului nr ...(dosarul de divort). Respinge cererea paratului privind cheltuielile de judecata ca neintemeiata. ". Aceasta hotorare am primit-o in data de 31/10/2022 si as vrea sa stiu care este suma si cand trebuie ca sotul sa inceapa sa plateasca pensia alimentara. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:38, 25 Noiembrie 2022
Buna ziua, suma o aflati de la executor daca nu stiti cat castiga sotul. Astfel, daca nu plateste de buna-voie, mergeti la executor care ii va pune poprire pe salariu, angajatorul comunicand executorului cat ii plateste salariu. Daca nu este angajat aveti dreptul la 1/4 din salariu minim net pe economie-1524 lei. Acesta suma trebuie sa vi-o plateasca lunar incepand cu data la care s-a formulat cerere reconventionala in procesul de divort. Atentie ca aceasta hotarare este provizorie, trebuie si in procesul de divort sa cereti pensie alimentara. Daca nu va descurcati, ar fi mai bine sa apelati la un avocat pentru a nu va incurca in proceduri si sa pierdeti din vedere aspecte care v-ar fi favorabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara A.g83 A.g83 Buna ziua. Actualul soț este cadru MAI. Plătește pensie alimentară pentru un copil dintr-o relație anterioară. Fosta lui partenera l-a adus în ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Iuliana Ecaterina Matache Iuliana Ecaterina Matache Sotul unei prietene care are in intretinere si educare minorul a obtinut urmare a divortului, prin hotarare judecatoreasca o pensie alimentara in cuantum de ... (vezi toată discuția)