Buna ziua,
Am urmatoarea problema: locuiesc in orasul X si trebuie sa ma prezint in orasul Y la un proces in care eu sunt reclamant. Angajatorului ii aduc adeverinta semnata de judecator si stampilata cu stampila tribunalului in care se adevereste ca in data D am fost in instanta. Intrebarea mea este: angajatorul este obligat sa ma plateasca in ziua respectiva? Si daca da, in baza carei legi? Mentionez ca in adeverinta de la tribunal scrie ca am fost in instanta pana la ora 11, dar fiind la 300 km de locul de munca nu puteam sa ajung in timp util la servici.
Va multumesc.
Ba da, tatal lucreaza, dar la momentul pronuntarii divortului avea un salariu net de 4.000.000. Dar dupa recurs i s-a stabilit sa plateasca pensia alimentara de 25% din venit. Denumirea sumelor primite datorita handicapului este de" Buget complementar(handicap gradul II)+indemnizatie (gradul II)" conform cupon mandat postal. In momentul pronuntarii divortului tatal avea handicapul, dar nu se acordau drepturi banesti pentru gradul II de handicap.
Buna seara si va multumesc pentru raspuns,
Prin Sentinta definitiva si irevocabila tatal este obligat la plata pensiei in folosul copilului in cuantum de 1.000.000 lei vechi. Mama face recurs, cere 25 % din venituri, iar tatal este de acord, se da o noua sentinta prin care se stabileste ca pensia sa fie in cuantum de 25% din venituri. Tatal are un handicap, primeste pensie de handicap si se intreaba daca pensia aceasta de handicap poate fi considerata venit, pentru a stii daca trebuie sa trimita un sfert si din ea mamei copilului. Adica atata timp cat tatal nu imparte handicapul, este corect sa imparta drepturile banesti care i se cuvin datorita handicapului?
Va multumesc
Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare: o persoana incadrata intr-un grad de handicap care beneficiaza de pensie de handicap este obligata sa adauge la pensia alimentara pentru copil si procent din aceasta pensie de handicap?
Va multumesc.