Asta așa e....cel puțin teoretic. Eu îmi doream un răspuns/îndrumare referitor la cele prezentate, în sensul că trebuie să îl invit la notar pentru că acesta sa constate desființarea de plin drept a antecontractului sau sa accept varianta propusa de el, respectiv să îmi achite integral diferența de preț și să încheiem contractul de vânzare, deși nu și a plătit la termen rata, iar conform antecontractului acesta se desființează in virtutea pactului comisoriu convenit.
Buna seara! Am încheiat un antecontract de vânzare cumpărare în calitate de promitent vânzător. Promitentul cumpărător s-a obligat să cumpere un teren cu plata prețului în rate. Conform antecontractului ratele trebuiau plătite pe data de 28 a fiecărei luni pentru luna in curs, in caz contrar antecontractul desfiintandu-se de plin drept, fără somație și fără punerea în întârziere a părților, cu pierderea ratelor achitate până la acel moment. Promitentul cumpărător a plătit până in luna martie ratele la termen, dar în luna aprilie nu și-a mai îndeplinit la termen obligația.
Potrivit antecontractului eu trebuie să-l notific prin executor sa se prezinte la notar, pentru ca notarul sa constate desființarea de plin drept a antecontractului.
Aducandu-i verbal la cunoștință promitentul cumpărător situația, el îmi spune că mă notifică el în sensul că vrea să plătească diferența de preț și să încheiem contactul de vanzare.
Ce ar trebui sa fac eu in această situație, in contextul in care in cazul desființării antecontractului promitentul cumpărător îmi datorează și daune interese?
Celor carora li se imputa plata fondului parc sunt persoane care stau la casa + curte si care la momentul construirii parcului si respectiv al darii lui in folosinta nici nu erau proprietari ai imobilului.
O Asociatie de proprietari poate impune plata unei sume de bani cu titlu de fond parc noilor membri ai asociatiei (in speta celor care au devenit membri ai asociatiei ulterior finalizarii construirii parcului)?