avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sume de bani datorate Asociatiilor de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sume de bani datorate Asociatiilor de proprietari

O Asociatie de proprietari poate impune plata unei sume de bani cu titlu de fond parc noilor membri ai asociatiei (in speta celor care au devenit membri ai asociatiei ulterior finalizarii construirii parcului)?
Cel mai recent răspuns: loredana_briniuc , utilizator 13:55, 9 Ianuarie 2019
Numai in cazul in care exista o hotarare a adunarii generale in acest sens.
Noii membri pot ataca instanta hotararea AG in cazul in care considera ca aceasta nu este legala.
Eu as aprecia ca fiind legală hotărârea ad gen deoarece daca toti membrii beneficiază este normal sa achite si ei.
Este discutabila aprecierea daca toti membrii beneficiază,pentru ca nu toti proprietarii din imobil este obligatoriu sa aibe interesul sa foloseasca respectivul parc
Daca parcul a fost finantat din fondul de reparatii in mod sigur exista o hotarare a adunarii generale.
Depinde si in ce scop a fost construit parcul si cine este proprietarul terenului.
Celor carora li se imputa plata fondului parc sunt persoane care stau la casa + curte si care la momentul construirii parcului si respectiv al darii lui in folosinta nici nu erau proprietari ai imobilului.

Alte discuții în legătură

Cum pot proceda proprietarii și membrii din cadrul unei asociații de proprietari, știind că președintele acesteia a refuzat să convoace vreo adunare generală în ultimii 7 ani ? doris2001 doris2001 Cum pot proceda proprietarii și membrii din cadrul unei Asociații de Proprietari, știind că președintele acesteia a refuzat să convoace vreo Adunare ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru constructia acoperisului fara autorizatie. andrey-mihaiescu andrey-mihaiescu Buna seara! In urma cu 5 ani am cumparat un apartament la etajul 1 intr-un bloc cu 4 etaje unde locatari au construit acoperis tip sarpanta fara autorizatie. ... (vezi toată discuția)
Adunare generala dupa/contra adunare generala? mira55 mira55 Fiind solicitat de un bun prieten pentru un raspuns la o situatie delicata, va solicit si dvs o opinie. In blocul in care locuieste amicul meu, conform Legii ... (vezi toată discuția)