Nu, utilizatoarea intreba de diferenta cotei la fondul de reparatii intre iarna si vara, iar eu i-am raspuns la aceasta intrebare.
Sigur ca fondul ar trebui strans pe cota-parte indiviza, dar odata strans, in interior el se depersonalizeaza si nu mai contaza ca X a platit mai mult ca Y.
Daca in comitetul executiv s-a stabilit ca toata lumea sa plateasca 5 lei sau 10 lei - depinzand de anotimp, proprietarii au fost de acord si nimeni nu a contestat asta, asta e, se plateste 5 lei pe luna sau 10 lei!
Ei se gospodaresc acolo, iar cine nu este de acord cu acest mod de strangere a banilor are posibilitatea contestarii.
si eu tot acum o sapt m-am apucat de invatat#-o... asa ca mult spor si merci pt raspuns
In sfarsit cineva ca mine:P Si cum stai cu invatatul, pe unde ai ajuns? Ca la mine deja e o mare invalmaseala. :(( Daca apuc sa citesc de doua ori e bine.
pai nu stiu decat ce s-a scris pe site, ca au fost doua probe orale si trei scrise..oricum asta nu mai conteaza acum din moment ce vor fi toate scrise anul asta. Nu am dat anul trecut, asa ca nu pot da informatii. Sper sa fie bine anul asta, am emotii mari, nu stiu cand o sa reusesc sa acopar toata materia, ca deabia m-am apucat de invatat si eu acum o saptamana, ca am avut sesiune la masterat. #-o
Doamne ajuta sa fie bine pt toti!:innocent:
de exemplu, pe site-ul baroului TIMIS scrie ca toate probele vor fi scrise. Totusi anul trecut au fost diferente intre barouri. Unele au dat si scris si oral, altele numai scris, iar altele au cumulat civilul cu procedura civila si penalul cu procedura penala in aceleasi probe, astfel ca au fost trei probe in loc de 5 cum a fost in general. Dar nu stiu anul asta cum va fi. Avand in vedere ca subiectele se vor face la nivel national si vor fi aceleasi peste tot in tara, ar trebui sa existe unitate si din punctul de vedere al organizarii probelor, in sensul ca toate barourile vor merge pe aceleasi tipuri de probe. Asteptam sa vedem. La Bacau, de exemplu, inca nu se stie nimic concret, am sunat astazi.
black23_ro a scris:
BUNA SEARA ! Revin cu o intrebare care a mai fost adresata dar la care nu am gasit nici un raspuns clar : la drepturi reale la proprietatea publica si privata: caract, atrib, dr de propr comuna... ce anume tb exact citit? eu invat din barsan... ar putea cineva sa fie ft explicit sa pricep si eu... va multumesc anticipat
Eu tocmai am terminat, Barsan si am invatat tot, mai putin publicitatea dobandirii dreptutilor reale, invata proprietatea: publica si privata (tot ce priveste - 79-160), modalitati juridice ale dreptului de proprietate (160-189), apararea dreptului de proprietate (196-234), posesia, (234-252), dezmembramintele (262-297), moduri de dobadire a drepturilor reale (avem accesiunea si uzucapiunea 305-331, dar nu ar strica sa vezi si legea, hotararea de judecata, traditiunea, ocuparea - sunt doar cateva pagini-la valoarea noastra nu mai conteaza). bafta...