avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Activitate HannahElaLid

Activitate HannahElaLid

Poate angajatorul sa dispuna ca si sanctine in urma cercetarii disciplinare/ cercetare performante scazute desfacerea contractului de munca, in cazul in care angajata se afla in plata stimulent insertie?
Viitorul angajator poate vedea in revisal, in ce conditii a incheiat colaborarea cu fostul angajator? Sunt confidentiale aceste informatii sau nu? Multumesc!
Somaj in caz de desfacere disciplinara a CIM?
In cazul concedierii ca urmare a cercetarii disciplinare, se poate acorda somaj, daca celelalte conditii sunt indeplinite?
Buna seara,
M-am intors de 4 luni din concediu crestere copil.
Doresc sa stiu daca am dreptul la program flexibil ? Daca da, in baza carei legi? Multumesc,
Carmen
Răspuns la discuția Abuz in perioada de acomodare
Mgr sustine, ca eu in perioada 8-14 dec, nu am lucrat in realitate 40 de ore . Im data de 15. 12 2022, dupa efectuarea celor 40 de ore. Mgr direct, a considerat ca eu nu am lucrat in realitate 40 de ore, si mi a cerut sa mi fac cerere de concediu de odihna.
Eu nu mi a facut cerere de concediu, ptr ca chiar am lucrat cele 40 de ore, am documente care atesta ca am lucrat. Este considerata abuz, solictarea mgr?

Multumesc,
Carmen

Cornel Vasile a scris:

Și dvs nu lucrați 40 ore/sapt?

Răspuns la discuția Abuz in perioada de acomodare
8 ore pe zi.

Cornel Vasile a scris:

Care este durata timpului de munca din contract?

Buna seara,
M-am intors de aproape 4 luni din concediu crestere copil, primesc stimulent de insertie. Managerul direct considera ca nu am lucrat numarul de ore maxim intr o saptamana, motiv ptr care imi solicita sa fac cerere de concediu de ordihna, retroactiva, pe saptamana care a trecut. Este legal asa cv? Acelasi manager imi comunica in scris ca daca, tasks dureaza mai mult decat estimeaza el, incepe procedura de cercetare ptr necorespundere profesionala. Ma pot apara, intr un fel, se pot considera abuzuri cele de mai sus?