buna ziua! in iulie 2007 am inmatriculat un ford focus platind taxa de prima inmatriculare 5296 lei.In oct.2008 am recuperat 2040lei in urma modificarii formulei de calcul.intrebarea mea este:mai am vreo sansa sa recuperez si ceilalti 3256 lei tinand cont de cei 5 ani de care se vb.pe aici pe forum?pt ca vad ca parerile sunt cam impartite!si cam care ar fi pasii de urmat?ms anticipat
Doamne,Dumnezeule...!!!! in ce tzara ne a fost harazit sa traim!#-o O tzara guvernata de hotzi si banditzi in cel mai pur stil MAFIOT !!:(( PE CINE NAIBA SA MAI VOTAM CA TOTZI ,DAR ABSOLUT TOTZI ISI VAD DOAR INTERESUL PERSONAL ! ITI VINE SA DAI CU BARDA IN CER!!#-o
:offtopic: Interventie moderator
Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.
Recomandarea mea este ca in primul rand sa,,tii cu dintii'' de chitanta originala pe care o ai (de platire a amenzii).Cu talharii astia te astepti la orice!Pune la bataie doar copii!Si eu am trecut recent prin,,caznele''recuperarii acestor bani!Au intentionat sa ma talhareasca cu vreo 2mil.jumate din diferenta de curs valutar la care mi au facut calculele!(adica cel din 1 oct .2008-3.7565)Am facut contestatie , si .....am avut dreptate!Conform.legii noua taxa de poluare trebuia socotita la cursul euro al anului precedent(adica vreo 3.536)!Deci am luat inapoi 22.5mil. nu 20 cum au vrut ei initial!dar am umblat....cateva zile pe la usi! SUCCES IN ACTIUNILE TALE !!
cererea de restituire am depus o pe 27 sep. dar pe decizia de restituire apare data de 3 oct. dar chiar si asa 824.51x3.7=3050.68 ron. Deci tot ma jefuieste de 2 mil.,cu toate ca cursul euro la care se socoteste ar trebui sa fie cel din 1 oct.AL ANULUI PRECEDENT !! Deci care este anul precedent ??? suntem in 2008 !anul precedent al lui 2008 este 2007 !!gresesc?? asa zice legea! OUG.50,ART.5,PARAGRAF.3 voi lua cu copy/paste doar acestparagraf 3) Valoarea în lei a taxei se determină pe baza cursului de schimb valutar stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Ca de obicei,institutiile statului vor sa te jumuleasca.Am solicitat de la trezorerie restituireaa diferentei de taxa auto pe care am platit o anu'trecut pt.un Ford Focus 1753 cm.3 euro 3 Co2-143 an fab.iun.2002 fara filtru dar calculul celor din Pascani nu corespunde cu calculul facut de mine pe site-ul Ministerului de finante in sensul ca au pus cu vreo 3mil.mai mult la taxa poluare!!deci vor sa ma mai fure inca o data de ceva bani!Intrebarea mea e ce as putea face sa mi gasesc dreptatea? Mentionez ca pe decizia de restituire taxa(socotita de ei)taxa de poluare e de 3256 ron.iar pe calculatorul ministerului de finante iese 824.51 euro x3.3515lei=2763.34 ron (cursul euro 1 oct.al anului precedent). Deci vor sa ma fure de 492 ron:((
Ca de obicei,institutiile statului vor sa te jumuleasca.Am solicitat de la trezorerie restituireaa diferentei de taxa auto pe care am platit o anu'trecut pt.un Ford Focus 1753 cm.3 euro 3 Co2-143 an fab.iun.2002 fara filtru dar calculul celor din Pascani nu corespunde cu calculul facut de mine pe site-ul Ministerului de finante in sensul ca au pus cu vreo 3mil.mai mult la taxa poluare!!deci vor sa ma mai fure inca o data de ceva bani!Intrebarea mea e ce as putea face sa mi gasesc dreptatea? Mentionez ca pe decizia de restituire taxa(socotita de ei)taxa de poluare e de 3256 ron.iar pe calculatorul ministerului de finante iese 824.51 euro x3.3515lei=2763.34 ron (cursul euro 1 oct.al anului precedent). Deci vor sa ma fure de 492 ron:((