avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare diferenta dintre taxa de prima ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare diferenta dintre taxa de prima inmatriculare si taxa de poluare

buna...am si eu o problema: anul trecut am inmatriculat o masina pentru care am platit taxa de prima inmatriculare in jur de 3500 ron....anul acesta am facut cerere sa mi se inapoieze diferenta dintre acea taxa si taxa actuala...inainte de aprobarea cererii am platit absolut toate taxele si impozitele pe care le aveam pentru a nu mi se opri din banii pe care ii primeam inapoi.....cand ma duc sa imi iau banii surpriza di 1800 ron imi dau doar 1400 ron pt ca au gasit ei o amenda din 2002 care se pare ca nu aparea platita.....din fericire am gasit chitanta am fost cu ea si le-am demonstrat ca era platita din 2002....au zis sa iau cei 1400 ron si sa astept sa mi se aprobe si diferenta.....dupa doua saptamani m-am dus sa intreb cand mi se va da si diferenta si ce sa crezi?.......cei de la circa finaciara imi spun ca nu imi mai pot da banii inapoi ca aceea amenda s-a prescris sau ceva de genul asta si ca nu au cum sa imi dea aprobare sa imi iau si diferenta de bani inapoi......acum nu stiu ce sa fac...unde sa fac o reclamatie pt ca nu e posibil sa nu mi se dea banii care mi se cuvin prin lege......daca stie cineva ceva in legatura cu aceasta situatie si m-ar putea ajuta i-as fi foarte recunoscator......poate ii mai putem ajuta si pe altii care au patit la fel....nu e posibil sa isi bata joc de noi pe banii nostri......multumesc
Cel mai recent răspuns: fan_2201 , utilizator 21:05, 20 Octombrie 2008
Reclamatie faceti la aceeasi autoritate, depuneti inca o data o copie dupa chitanta de plata a amenzii si explicati exact ce vi s-a transmis de acei functionari. Evident, v-ati dat seama si dvs. ca nu sunt in cunostinta de cauza si ca motivul de respingere e o aberatie.
In cazul in care nu primiti raspuns in termen de 30 de zile formulati o actiune la tribunalul de pe raza judetului unde ati depus cererea si veti recupera diferenta de bani + dobanda+ cheltuieli.
Inainte de a demara actiunea in instanta, asigurati-va ca acel calcul al diferentei este corect si ca sume ce vi se cuvine este de 1800 lei.
multumesc pentru raspuns.....o sa merg cat de curand sa mi se mai explice inca o data de ce nu mi se da si diferenta de bani si eventual o sa cer sa vorbesc cu directorul institutiei.....va tin la curent...:)
Recomandarea mea este ca in primul rand sa,,tii cu dintii'' de chitanta originala pe care o ai (de platire a amenzii).Cu talharii astia te astepti la orice!Pune la bataie doar copii!Si eu am trecut recent prin,,caznele''recuperarii acestor bani!Au intentionat sa ma talhareasca cu vreo 2mil.jumate din diferenta de curs valutar la care mi au facut calculele!(adica cel din 1 oct .2008-3.7565)Am facut contestatie , si .....am avut dreptate!Conform.legii noua taxa de poluare trebuia socotita la cursul euro al anului precedent(adica vreo 3.536)!Deci am luat inapoi 22.5mil. nu 20 cum au vrut ei initial!dar am umblat....cateva zile pe la usi! SUCCES IN ACTIUNILE TALE !!
uite la cursul euro nu m-am gandit este foarte posibil sa ma fi pacalit si acolo....o sa ma duc luini sa mai vb o dat cu ei sa imi explice de ce nu mi se pot returna acei bani desi sunt banii mei......
Pt.ca traim in Romania si.......asta ne ocupa tot timpul !! (cum ar zice Mircea Badea)#-o

Alte discuții în legătură

Restituire avans evelina_lav25 evelina_lav25 Buna ziua. Am dorit in luna dec.2015 sa achizitionez prin leasing o masina de la casa auto tiriac .Am dat avans 1800 ron pt rezervare masina promitandu-mi ei ... (vezi toată discuția)
Taxa auto andreas1969 andreas1969 am cumparat in 2007 un autoturism am platit taxa auto la un an am primit inapoi 1700 ron in loc de 3980ron cit am platit sa calculat asa zis numai diferenta ... (vezi toată discuția)