avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Activitate av.vasiliu

Activitate av.vasiliu

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punct de vedere legal:
Statul protejează drepturile copilului (si bine face) astfel ca acestea nu pot face obiectul unor tranzacții.
Copilul nascut într-o casatorie, are ca tată pe soțul mamei. Este o prezumție care poate fi răsturnată doar dovedind ca tatal real este alt barbat.
Sotul, prezumat tată, are drepturi și obligații fata de copil, insa nu este obligatoriu sa le si exercite efectiv, daca nu il obligati dvs. Daca doriti sa va asigurati ca nu o face, revenim la primul punct.
Daca vreti sa evitati prezumtia ar trebui sa divorțați (procedura convențională este rapida) si sa declarati pe răspunderea dvs ca nu puteti determina tatăl copilului. Acesta din urma va putea insa, odată ajuns major, sa ceara stabilirea paternitatii.

Din punct de vedere social/moral:
Pentru buna dezvoltare a copilului, ar fi ideal ca acesta sa aiba o familie, in sensul legal al termenului sau cel puțin doi parinti care se se implice in cresterea si educarea sa, pentru a nu dezvolta ulterior tulburari de comportament, depresii etc. Copilul se va intreba întotdeauna, comparadu-se cu ceilalți, cine este tatal său și va cauta sa il identifice, va dori sa il cunoasca pentru a se cunoaste pe sine. Riscati sa va condamne candva pentru actiunile de acum

Anducus40 a scris:

Bună dimineața! Sunt căsătorită dar despărțită și locuim separat de un an de zile. Dorim sa facem un copil dar înainte as vrea sa știu dacă se poate face un act notarial prin care tatăl renunță la drepturile părintești (custodie, vizita etc...) iar eu renunț la toate drepturile materiale din partea lui (pensie alimentara, nume pe certificat de naștere ...)? Copilul se va naște în timpul căsătoriei pentru ca momentan nu vom divorța. Mulțumesc!

Pentru un raspuns complet si corect, ar trebui sa cunoastem prevederile respectivului contract de munca si mai ales daca sotul dvs nu se afla in perioada de proba (nu rezulta din cele expuse de dvs) caz in care contractul poate înceta oricând la initiativa angajatorului. De asemea nu se cunoaște natura actului semnat pentru incetarea contractului de munca. Nu este obligatoriu sa fie o concediere, ci e posibil sa fi semnat o incetare prin acord. Cel mai bine ar fi sa consultați un avocat care sa analizeze toate aspectele.

Ady11 a scris:

Bună seara, vreau sa ma ajute cineva într o problema va rog:soțul a fost angajat sofer la o firma, iar pe timpul iernii e închiriat la deszăpezire.(anul asta din decembrie). L a sunat șeful sa facă o cursa mai lunga cu alta mașina (tir), a mai făcut 2 curse inainte și nu i plătise nimic (diurna). Acum l a refuzat pe motiv ca nu poate ca are ceva probleme și a 2 zi a fost sunat sa se prezinte la firma pt a semna actele de somaj(acesta fiind foarte ofensat ca l a refuzat) Întrebarea mea:e legal asa ceva? Nu trebuiau cele 15 zile de preaviz?

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
În mod obișnuit, un imobil se vinde cu toate părțile de uz comun care există, cu exceptia cazului în care părțile ar decide expres altfel, însă nu se întâmplă si ar fi ilogic. Daca, prin absurd, un cumpărător nu ar primi dreptul asupra scării ca parte de uz comun, ar trebui sa iasa pe fereastra, pentru ca nu are dreptul sa o utilizeze. Neincluderea in contractul de vânzare-cumpărare a tuturor partilor de uz comun mentionate in cartea funciară este o greseala profesionala a notarului, o culpa, pentru a carei remediere nu ar trebui sa perceapa taxe suplimentare. In caz de refuz ar trebui sa sesizati Camera Notarilor Publici.

floridor a scris:

Buna seara, multumesc pentru raspuns! Faptul ca nu a fost inclusa in contractul de vanzare cumparare cota indiviza a fost omisiunea notaritei, dar cum este posibil sa se vanda un apartament intr-un bloc si vanzatorul sa ramana proprietar pe scara pe curtea interioara sau pe lift, daca notarul nu specifica in contract ca se vinde? Nu este de la sine inteles ca un apartament intrun condominiu se vinde impreuna cu partile comune?