avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate Nicu 2106

Activitate Nicu 2106

Exact despre asta este vorba, in sfârșit cineva care a înțeles situația chiar foarte bine. Mulțumesc mult!!!!!

Radu Palu a scris:



Liliana Gradinaru a scris:


Privitor la paternitate, va recomand sa negociati cu mama copilului toate aspectele privitoare la minor si, in functie de planurile ambilor pe termen scurt si mediu, sa vca ganditi cum sa procedati sa ii fie mai simplu copilului. Ganditi-va si la nevoile copilului, si la ale mamei, dar si la ale dv.,


Omul a fost de buna credinta pana la naivitate si a fost "recompensat" iar dvs. il sfatuiti sa ia in continuare in considerare interesele mamei si ale copilului? De ce? La unele persoane e bine sa tii un singur lucru: distanta. Pun pariu ca de la bun inceput au existat "red flaguri" mai multe decat la o parada comunista.
Omul sa vada cum iese cat mai repede din belea si sa-si vada propriul interes, nu sa repete greseala. Dupa aia incetat orice contact, la ce l-ar mai continua?


Am înțeles. Mulțumesc!

DlGoe a scris:

Nu, nu cu raspundere penala! L-a consiliat avocatul, l-a invatat ce sa spuna.

Tot cu răspundere penala? Clar ca prin intermediul unui avocat o sa vad cum rezolv problema. Mulțumesc!

DlGoe a scris:

Se poate, dar numai in instanta! A ,,patit-o" un amic, a iesit din bucluc cu vreo doua mii de euro mai sarac. Contactati un avocat!

Mulțumesc pt răspuns. Bănuiesc că ar fi vorba de o amenda penală sau ceva de genul,in ceea ce ma privește...

gi-jane2 a scris:

Puteti contesta în instanta recunoașterea paternitatii, e o acțiune imprescriptibila.
Chiar de ar fi sa răspundeți penal pt fals în declarații, nu veți rămâne tatal acestul copil daca nu vreti.


Asa este. Singurul avantaj, inca este mic (4 anișori împlinește in oct), nu intelege momentan si nu stie ce se petrece. Am ales cu sufletul, sa fie bine pt toți. Daca stiam ce o sa primesc in schimb, as fi ales alt drum si garantat nu alături de mama lui.

CRIMO a scris:

Nu fac referire la intrebarea dumneavoastra . Cine face astfel de alegeri , trebuie sa se gandeasca foarte bine inainte . In cazul de fata copilul va suferii cel mai mul . Intai pentru despartirea parintilor si apoi cand va vedea ca numele lui numai este cel pe care il stia. In unele cazuri acesti copii nevinovati pot fii traumatizati pe viata .De cele mai multe ori astfel de greseli se rasfrang asupra copiilor care pot crede ca e vina lor .

In România. Prin primărie s au făcut toate demersurile
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Dapix
Ok, am înțeles. Ideea este că, am ales sa formăm o familie normală, toți pe același nume, mai ales că traiul il ducem in străinătate, am ales cumva cu sufletul, sa fie benefic și pt copil cand se prezintă in orice instituție, incepand de la grădiniță chiar. Sincer, acum aflu ca mai mare bucluc mi am făcut. Treaba asta prin primărie s a făcut, dar nimeni nu mi a prezentat situația concret și sa mi spună legal cum sta treaba

@ gi-jane2
Mulțumesc mult!
Bună ziua! Actuala soție, la momentul căsătoriei avea copil de 3 luni, fara ca tatăl sa fie specificat in certificatul de naștere al copilului ce purta numele mamei. Dupa căsătorie am ales sa i fiu tată atât "fizic" cat și cu numele. Situația nu a fost tocmai roz, urmand sa divortez de mama copilului. Există copie de pe certificatul copilului in care se vede clar ca numele a fost altul si la tata spațiu liber. In ce condiții as putea solicita anularea paternitatii, este necesar un test ADN? Mulțumesc pentru un eventul răspuns! Sănătate tuturor!
Buna ziua! O solicitare in instanță privind anularea paternității ca fiind nereală,trebuie făcută de mama sau ar putea și tatăl vitreg sa solicite aceasta anulare. Mulțumesc pentru eventuale răspunsuri!