avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate Spark1007

Activitate Spark1007

Buna seara!
Se da un PFA inregistrat in 2022 care a obtinut venituri. La inregistrarea PFA-ului s-a ales un cod CAEN principal eligibl pentru norma de venit, dar si alte coduri CAEN secundare, dintre care nu toate sunt eligibile pentru norma de venit. Daca activitatea s-a desfasurat doar pe activitatea principala, mai este pfa-ul incadrat pentru norma de venit, sau trebuie sa faca rectificativa pentru sistem real?
Pe un site am gasit informatia asta: “ dacă una dintre activitățile desfășurate nu este în Nomenclatorul activităților care pot fi impuse cu norme de venit, se aplică sistemul real pentru toate activitățile desfășurate.” si nu imi e clar la ce se refera “activitati desfasurate”
Buna seara!
Am o intrebare care poate sa va para simpla, dar mie imi da mari batai de cap pentru ca nu gasesc nicaieri explicat in termeni pe care sa ii inteleg informatia asta. Stiu ca un PFA devine platitor de tva dupa ce depaseste plafonul de 60k euro. Daca un PFA incaseaza lunar sa zicem 6k euro (adica 72k euro anual) ar atinge incasari de 60k euro in 10 luni. Intrebarea mea este: tva ul de 19% se plateste pe toata suma de 72k acumulata pe tot parcursul anului sau doar din momentul in care a depasit plafonul (adica pe cei 12k euro)?
Multumesc anticipat