avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Activitate Fanica_1989

Activitate Fanica_1989

Buna ziua, am o intrebare despre penalizarile pentru o executare silita.

Am avut un credit luat de la un IFN, ramas de platit aproximativ 1000 lei. In luna Septembrie a anului trecut a fost trimis catre un executor judecatoresc, de unde mi-a venit o poprire de 1000 lei suma initiala, plus comision de executare silita si taxe de judecata, total de plata aproximativ 2000 lei, suma care se regaseste pe minus in contul meu bancar ca suma blocata.

Am vrut astazi sa platesc numerar la sediul executorului si mi s-a spus ca din vara pana acum mi-au fost adaugate penalizari si dobanzi in valoare de inca 1000 de lei., de fapt trebuie sa platesc 3100 total.

Este legal ? Din ce stiu, odata pusa poprirea trebuie sa platesti suma respectiva, mi se pare exccesiv pentru doar 6 luni sa puna dobanzi de 50%.

Citisem ceva in legatura cu o lege din 2016, daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscator
Permis expirat, ce risc daca nu conduc?

Maine imi expira permisul de conducere, risc vreo contraventie in cazul in care nu il folosesc si il reiinoiresc in vara? (nu am condus de 4 ani) .

La serviciul permise nu raspund la telefon, la mail nu primesc raspuns si nu ma pot deplasa la sediu.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
> Numai prin partaj se poate stabili că terenul dvs. este „ăsta care ține de aci și până dincolo”. (fizic determinat)

In principiu asta ma interesa, sunt 12 hectare, dar unele valoreaza 12.000 de euro de la sosea, altele 5000 euro. Nu stiam cum se face impartirea.

Foarte de ajutor raspunsul, m-am lamurit acum.

Va multumesc frumos, o zi buna !
Sunt stabilite cotele conform eu și vărul avem 1/2 dar nu scrie exact unde. Terenurile, cele 12 hectare sunt de valori diferite. Asta e problema. Am jumătate, dar care?

raluk0207 a scris:

Pai ați spus că aveți deja un certificat de moștenitor, unde va sunt stabilite cotele.
Art.634 alin.1 Cod civil
"Fiecare coproprietar este titularul exclusiv al unei cote-părţi din dreptul de proprietate şi poate dispune în mod liber de aceasta în lipsă de stipulaţie contrară."
Faceți documentație cadastrala, intabulati certificatul de moștenitor și vindeți-va cota.

Am cumparator, cum fac asta legal?

La notar am rasmas masca, a zis ca trebuie sa fim toti mostenitorii prezenti,

Prezinta o lege sau ceva.
> apoi faceti un partaj in instanta cu celalalt mostenitor

El nu este interesat de nimic,

Vreau sa vand jumatatea mea fara acordul lui. Partaj in instanta cu celalalt mostenitor nu stiu daca e ok

Mai citeste o data ce am scris. Varul e pa, nu vine nu are treaba. Eu cum vand ?
> mai intai trebuie facute toate succesiunile

> pentru ca dvs sa aveti un certificat de mostenitor.

Am certificat de mostenitor dar e comun cu varul din SUA.

Ca sa fie facute toate succesiunile trebuie sa fie si varul prezent sa semneze.

Asta era si ideea, sa fac asta fara el.
Succesiune fara acordul partilor.

Se pune problema in modul urmator - 12hectare de teren, pe numele bunicului.

Bunicul a avut 3 fete, toate decedate in acest moment (mama si doua surori).

Nu a fost facuta succesiunea in momentul in care a murit bunicul.

Intre timp am ramas eu ca mostenitor din partea mamei (una din fete) si un var din partea unei matusi. (a treia matusa decedata nu a avut copii)

Ideea e ca toate actele sunt pe numele bunicului. si varul e plecat in SUA. nu este interesat deloc sa vanda.

Cum pot vinde partea mea (50%) si face asta legal fara acordul lui ?