avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate bogdamica

Activitate bogdamica

Am fost tâlhărit de un lanț, de 3 minori cu vârsta între 15 și 17 ani, infractorii au fost prinși cu lanțul asupra lor la 20 de minute de politie.Au fost camere de supraveghere și la început au fugit de poliție, dar au fost prinși, ei au recunoscut fapta în final. Politia le-a făcut dosar și am cerut despăgubire 8000 lei, tin sa precizez ca mi-au rupt lanțul și am atașat la dosar ca am și epilepsie certificat.
Am vreo șansă să primesc acei bani și dacă nu primesc sa pot face ceva, cam despre câte luni e vorba pana la finalizarea dosarului?
Bună ziua,
In decembrie am fost la politie pentru înșelăciune și anume:am făcut o tranzacție și mi-au blocat banii pe o platforma de exchange criptomonede, dovada ca au întrat banii în platforma am, din petiție s-a transformat în penal conform articolului 244 și ei îmi tot țin dosarul la politie și nu îl înaintează mai departe, au termene sau ceva anume... Țin sa precizez ca e de 7 luni de zile.
Eu am întrebat despre termen de zile și ce scrie în lege mai exact, nu ca nu pățește nimic.
Pentru întârzierea salariului, as dori anumite informații. Patronul deține mai multe hoteluri și întârzie plata salariala la salariați și ce e de făcut.
In contract se zice ca pe data de 6 și 23 a lunii se plătește, care este termenul de zile minim cu întârzierea salariului, când pot face o sesizare și unde anume, la un moment dat ne saturam de întârzieri repetitive.
Sa zicem ca a întârziat 10 zile sau 7 zile sau 20(prevazut de contract).
Din ce am citit la itm se face plângere, sa i se facă control la acte as dorii și amenda.
In aceasta situație nu sunt numai eu, unde fac plângerea pentru a i se face controale și amenda?
M-am angajat recent și tot vorbind cu câțiva angajati mi-au spus ca întârzie plătițile și la job am și spor de noapte, weekend,ore suplimentare.
Cum pot verifica cât am lucrat corespunzător și dacă nu ma plătește la negru și cât este maximul de zile întârzierea salariului pentru a putea sesiza itm parca,am zis sa mi se dea și fluturas(ceilalți colegi nu cer)?
Bună ziua,
Am și eu o întrebare și anume:
Sufăr de epilepsie și am grad de handicap accentuat permanent, am făcut credit la banca de nevoi personale și vroiam sa știu dacă beneficiez de reducere a dobânzii, țin sa precizez creditul e în valoare de 9000 euro și este aprobat tot.