avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate Pietra

Activitate Pietra

Bună seara,
De curând am cumpărat un autovehicul de la un parc din Franța de la care am primit un "certificat de cession". La primărie întâmpin probleme la luare în evidență pt că nu este trecut prețul de achiziție și nu am factură/chitanță. Menționez că pe formular nu există rubrică in care sa se specifice prețul. M-am interesat printre cunoștințe și am aflat că la alte primării din țară nu a fost un impediment lipsa facturii in luarea in evidente.
Ce pot sa fac in acest caz?
Mulțumesc.
INCHIRIERE SPATIU
Bună ziua,
Am un apartament disponibil (pe care nu vreau să-l vând momentan) și aș vrea să-l ofer in chirie unei familii nevoiașe fara a încasa o anumita sumă de bani sau alte beneficii. Cum as putea proceda astfel încât să nu am probleme cu eventuale reclamații de la vecini și implicit cu ANAF? Pot face acest gest de binefacere, dar să fiu în legalitate și totodată acoperit în cazul în care, dintr-o neșansa, chiriașii, în timp, vor crede că li se cuvine totul, fac stricăciuni sau nu mai vor să părăsească casa?
Există un cadru legal în acest sens?
Mulțumesc mult!
Multumesc pentru raspuns detaliat.
Daca Primăria nu răspunde la o sugestie făcută online legată de îmbunătățirea calității vieții cetățenilor (transportul public gratuit/mai ieftin pt încurajare folosire in mod intensiv cu consecințe asupra reducerii poluării) către ce instituție mă îndrumați să mă adresez pt a avea un parcurs legal?
Mulțumesc.