avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INCHIRIERE SPATIU Bună ziua, Am un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INCHIRIERE SPATIU Bună ziua, Am un apartament disponibil (pe ...

INCHIRIERE SPATIU
Bună ziua,
Am un apartament disponibil (pe care nu vreau să-l vând momentan) și aș vrea să-l ofer in chirie unei familii nevoiașe fara a încasa o anumita sumă de bani sau alte beneficii. Cum as putea proceda astfel încât să nu am probleme cu eventuale reclamații de la vecini și implicit cu ANAF? Pot face acest gest de binefacere, dar să fiu în legalitate și totodată acoperit în cazul în care, dintr-o neșansa, chiriașii, în timp, vor crede că li se cuvine totul, fac stricăciuni sau nu mai vor să părăsească casa?
Există un cadru legal în acest sens?
Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 10:46, 19 Aprilie 2023
faceti un contract de comodat in care puneti conditii ( clauze)
Bună ziua,

Contractul de comodat reprezintă un contract de închiriere cu titlu gratuit. Acest tip de contract nu trebuie înregistrat la ANAF, întrucât nu veți realiza venituri din chirii. Pentru a vă asigura că sunteți acoperit în ipoteza unor comodatari (chiriași) de rea-credință, vă recomand să apelați la un avocat care să redacteze contractul cu clauze în favoarea dumneavoastră.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În Romania circula o zicala plina de intelepciune cu facerea de bine..Un contract de comodat e soluția dar nu copiat de pe net,, este nevoie de clauze adaptate situației dvs pt clarificarea unor aspecte incetare,reziliere obligații etc.Faceti un proces verbal cu poze când predați bunul.cu stadiul imobilului, mobilierului,poza contoare utilități etc..
Ultima modificare: Miercuri, 19 Aprilie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu fostii chiriasi, amenintari ContSters311646 ContSters311646 Buna ziua, Am avut apartamentul (mobilat si utilat) inchiriat 1 an unui cuplu care mi-a fost recomandat. Nu am verificat starea apartamentului in aceasta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am avut un contract de chirie (inregistrat la anaf) ... podMeet podMeet Buna ziua. Am avut un contract de chirie (inregistrat la ANAF) iar acum cateva luni s-a incheiat si m-am mutat la lata chirie. Proprietarul insa ma tot suna ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract comodat drupavel drupavel Buna seara, In urma cu 2 ani, tatal meu a avut o intelegere cu o cunostinta de-a sa ca acesta din urma sa poata folosi un imobil al tatalui meu in scopuri ... (vezi toată discuția)