avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu fostii chiriasi, amenintari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu fostii chiriasi, amenintari

Buna ziua,
Am avut apartamentul (mobilat si utilat) inchiriat 1 an unui cuplu care mi-a fost recomandat. Nu am verificat starea apartamentului in aceasta perioada bazandu-ma ca au fost recomandati de niste cunostinte. Au plecat in final din apartament si mi-au lasat apartamentul praf, murdar si cu aproape toate electrocasnicele stricate. Mi-au spus ca asa l-au primit. Fiind recomandati am facut un contract semnat amiabil intre noi, fara martori si neinregistrat. Doar eu detin un exemplar. Am ramas cu cheltuieli neachitate, 2 luni la intretinere, 3 luni la enel, si o luna la cablu tv si internet. Dupa ce am achitat toate acestea nu a mai ramas nimic din garantia primita, au spus ca ce scrie in contract nu e adevarat ca ei au semnat la graba si nu s-au uitat ca apartamentul nu a fost impecabil si cu toate lucrurile functionale, si insista sa le returnez garantia. Nu au bani si incearca sa ma intimideze dandu-mi telefoane si mesaje de amenintare. Acum am alti chiriasi de cateva zile. Precizez ca toti chiriasi au fost trecuti in cartea de imobil ca si chiriasi, dar nu exista nici o dovada ca mi-au platit vreo chirie, iar chitantele si utilitatile sunt pe numele meu. Precizez ca toti chiriasii anteriori au fost cu contracte inregistrate, doar ei nu, pentru ca au insistat sa nu-l inregistrez si sa plateasca o chirie mai mica si pentru ca au fost recomandati. Intrebarea mea este: pot sa-mi faca neplaceri in vreun fel profitand de faptul ca nu am inregistrat contractul? Ce-i de facut? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:35, 26 Ianuarie 2014
Asa se intampla cand contractele de inchiriere nu sunt inregistrate la administratia financiara. Nu prea aveti ce sa le faceti, in schimb ei va pot cauza neplaceri daca sesizeaza ANAF-ul despre faptul ca nu ati inregistrat contractul de inchiriere, fapta reprezinta evaziune fiscala iar amenda este destul de mare.
Neinregistrand contractul la fisc v-ati asumat niste riscuri pentru care este posibil sa platiti mai mult.
[ link extern ]
Obligatia inregistrarii contractului de locatiune revine exclusiv locatorului
Exista posibilitatea ca in caz ca sunteti reclamata,autoritatea fiscala sa aprecieze neinregistrarea contractului ,drept sustragere de la plata impozitului sau se poate ajunge inclusiv la incadrare sub incidenta penala
Nu am de ce sa cedez amenintarilor. Eu am fost corecta cu ei. Nu i-am deranjat, am acceptat o suma derizorie doar ca sa pastreze apartamentul asa cum l-au primit, amenajat, frumos si sa-si plateasca cheltuielile. Am fost inspirata sa iau o garantie, in rest imi plateau doar cand aveau bani, din ce in ce mai rar si nici macar in toate lunile... ca sa pun la punct apartamentul sa-l refac asa cum era, am reinvestit o gramada de bani din buzunarul propriu. Daca il dadeam in comodat tot aia era, ca oricum aproape gratis le-a fost chiria. Daca era dat in comodat si era sa mi-l dea cu cheltuielile la zi si in starea in care l-au primit nici 10% nu ar fii acoperit cu banii dati. Erau recomandati de niste cunostinte... si facerea de bine...
Din moment ce presupusii chiriasii nu pot face dovada raportului de inchiriere nici ei nu cred ca pot sa actioneze in niciun fel.
Este foarte adevarata zicala cu facerea de bine. Nu va ramane decat sa le "multumiti" cunostintelor pentru ca vi i-au recomandat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu bună ziua, am un apartament disponibil (pe ... Pietra Pietra INCHIRIERE SPATIU Bună ziua, Am un apartament disponibil (pe care nu vreau să-l vând momentan) și aș vrea să-l ofer in chirie unei familii nevoiașe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract inchiriere la fisc RuxandraV RuxandraV Buna ziua, As dori sa inchiriez apartamentul proprietate personala si pe de o parte cunoscutii ma sfatuiesc sa nu-l inregistrez la Fisc, pe de alta parte ... (vezi toată discuția)
Chirii mihaelasoltinschi mihaelasoltinschi Am inchiriat un apartament de doua camere la trei tineri proveniti din plasament avand varste cuprinse intre 21 si 22 de ani spunand ca sunt angajati. Am ... (vezi toată discuția)