avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Activitate d.nicolin@house-of-communication

Activitate d.nicolin@house-of-communication

da, are functia de baza, chiar daca sunt 2 ore/zi se poate tiketul de baza?
Buna ziua,
in cazul in care un angajat lucreaza zilnic 2 ore, 10 ore/saptamana
in acest caz se poate acroda 1 tichet de masa pt cele 10 ore pe satpamana ? sau este nevoie sa lucreze minim 4 ore/zi a.i. sa beneficieze de 1 tiket de masa /zi?
Valorea tiketului de masa se raporteaza strict la un minim de 4 ore lucrate/zi si nu pe saptamana?
Daca angajatorul doreste sa acorde tiketul de masa si pt cei care lucreaza 2 ore/zi , cumuland acele ore pe saptamana, se poate acorda 1 tiket de masa ?
Sau cadrul legal nu ne permite ?
Multumesc
imi puteti spune cum se poate accesa noua aplicatie pt angajatori?
Buna ziua,
vechea versiune a registrului de evidenta salariati nu mai functioneaza?
am intrat in cursul zilei de azi pe [ link extern ]
din ce am citit este pt salariati?
pt angajatori noua versiune va fi introdusa din septembrie ?
se mai poate folosi vechea versiune?
in regula, daca specifica angajatorul in cmm/reg.intern ca pentru angajatii part time sa fie acordate benefiiciile raportate la norma de lucru ( de ex 50% din totalul fiecarui beneficiu) este in regula ?sau ar tb acordate full indiferent daca este cu norma intreaga sau part time?
Buna ziua
in cazul in care sunt angajati intr-o companie cu norma part time
beneficiile cordate se pot acorda 50% din valorea totala : de exemplu daca exista beneficiul pilonul 3 de pensii care are o anumita suma, si acea suma se poate acorda la jumatate? avand in vedere ca angajatul este part time?
Beneficiile se pot acorda proportional cu norma de lucru sau este olbigatiriu sa fie acordate ca si la o norma intreaga de 8 ore?
multumesc
Buna ziua,
in cazul in care o angajata este anul 1 la master, doreste sa faca pratica, este obligatorie incheierea unui contract cu universitatea ( intre angajator si universitate)
sau o adeverinta eliberata precum este angajata si activitatea desfasurata este in domeniul respectiv?
daca nu este suficienta adeverinta, in acest caz practica se va face dupa orele de munca?
cele 2 luni de CCC ale tatalui nu se aplica in cazul copiilor nascuti incepand cu ianuarie 2023?am gaist un articol unde scria ca incepand cu 01.01.23 ( cei nascuti din acea data), sau este strict incepand cu 19.09.23?
pentru o salariata care are CIM-ul suspendat cu data de 19.07.23 (in cazul in care copilul este nascut in data de 18.05.2023), si dosarul pt concediu ingrijire copil este acceptat inainte de 19.09.2023 , se aplica 1 luna de concediu pt tatal, sau se aplica 2 luni ?
se ia in considerare pt concediul tatalui luna de nastere a copilului sau data depunerii dosarului ?
in cazul in care tatal nu lucreaza, mama poate beneficia de concediu ingrijire copil 2 ani ?

Buna ziua,
in cazul concediului paternal, contractul individaul de munca este obligatoriu sa fie suspendat?
sau nu este nevoie, si se poate face doar cerere, fara decizie de suspendare ?