Multumesc pentru raspunsuri.
Vreau sa va mai intreb:nu se poate fara actiune in instanta,doar cu un certificat de la primarie care atesta ca este proprietara de 50 si apoi sa se incheie actul la notar?
Iar pentru actiunea in instanta pe cine chem in contradictoriu?
Va rog sa ma lamuriti!
Buna ziua,am mare nevoie de cateva sfaturi.
Matusa mea s-a hotarat sa vanda casa si terenul aferent,suprafata de 530 mp.Pe titlu are doar 289mp,iar la masuratori pentru schita cadastrala au iesit 530mp.Casa este de mai bine de 50 de ani si nu are autorizatie de constructie,iar in urma cu 2-3 ani s-au mai construit doua camere.La notar ni s-a cerut si casa sa fie intabulata. Cum se procedeaza in astfel de situatii si mi s-a spus ca inainte trebuie facuta in instanta o actiune in constatare,daca am inteles bine?
va rog tare mult sa ma lamuriti!
Buna ziua!Fac parte din categoria celor care obtin venit din activitati independente.Tocmai la momentul nasterii au intrat in vigoare si modificarile Ou.G.148/2006 care imi dadeau si mie dreptul de a lua indemnizatia pentru copil.Cei de la Primarie mi-au spus ca nu am dreptul decat la cei 200 lei si doar pentru aceeia am introdus dosarul.De curand am aflat ca am acest drept dar fetita mea a implinit 2 ani.Pot sa iau din urma acesti bani care legal mi se cuvinea?
Mentionez faptul ca in aceeasi Ou.G se specifica ca au dreptul si"persoanela care nu au solicitat dreptul la indmnizatie,desi ar fi fost indreptatite sa beneficeze"