avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate acorda indemnizatia pentru copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate acorda indemnizatia pentru copil

Buna ziua!Fac parte din categoria celor care obtin venit din activitati independente.Tocmai la momentul nasterii au intrat in vigoare si modificarile Ou.G.148/2006 care imi dadeau si mie dreptul de a lua indemnizatia pentru copil.Cei de la Primarie mi-au spus ca nu am dreptul decat la cei 200 lei si doar pentru aceeia am introdus dosarul.De curand am aflat ca am acest drept dar fetita mea a implinit 2 ani.Pot sa iau din urma acesti bani care legal mi se cuvinea?
Mentionez faptul ca in aceeasi Ou.G se specifica ca au dreptul si"persoanela care nu au solicitat dreptul la indmnizatie,desi ar fi fost indreptatite sa beneficeze"
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 10 Octombrie 2008
Daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, ati realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatia lunara in cuantum de 800 lei (RON).

Pentru recuperarea banilor, trebuie sa deschideti o actiune in instanta impotriva Primariei. Actiunea trebuie depusa in termenul de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului triton10 triton10 Daca cineva cunoaste legislatia privind acordarea acestei indemnizatii, as vrea si eu o mica lamurire. Cazul concret este urmatorul : Copilul s-a nascut in ... (vezi toată discuția)
Pfa dariaoana dariaoana CA PFA POT BENEFICIA DE INDEMNIZATIA PENTRU CRESTEREA COPILULUI?IN CE CONDITII? (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt. cresterea copilului ginn ginn daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului nu am lucrat si nu am realizat nici un venit din nici o activitate,ci doar am incheiat un contract cu casa ... (vezi toată discuția)