avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pt. cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pt. cresterea copilului

daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului nu am lucrat si nu am realizat nici un venit din nici o activitate,ci doar am incheiat un contract cu casa de pensii prin care i-mi platesc o suma lunar deci i-mi merge vechimea si totodata platesc si sanatatea lunar,am dreptul la cei 2 ani si primesc indemnizatia pt. cresterea copilului de 800 lunar sau nu?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:48, 1 Februarie 2010
Da, pentru ca aveti contracte de asigurare atat cu casa de pensii, cat si cu casa de asigurari sociale de sanatate!
NU Beneficiati.
Cititi legea ...OUG 148/2005 actualizata...

Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Modificare indemnizatie crestere copil BUNICA2009 BUNICA2009 BUNA ZIUA, am o intrebare,este adevarat ca s-a modificat cuantumul indemnizatiei de crestere copil? am auzit ca daca indemnizatia reprezinta mai putin decat ... (vezi toată discuția)
Carte de munca lucyana202000 lucyana202000 Am si eu o intrebare:dc sunt insarcinata si din mai nu o sa m lucrez imi pot plati singura cartea de munca pt urmatoarele 4-5 luni pt a beneficia de ... (vezi toată discuția)