avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Activitate Cosmin_Andrei

Activitate Cosmin_Andrei

Nu dorim garantia, proprietarul nu a ridicat de la posta notificarea de preaviz, desi mi-a fost confirmat de oficiul postal ca acesta a fost sunat, i-a fost lasat mesaj si coletul i-a fost dus de 2 ori la usa, trimitand in prealabil notificarea respectiva si pe WhatsApp, ce ma face sa cred ca a refuzat sa il preia tocmai din acest motiv. Acum cand l-am notificat ca vreau sa stabilim o data pentru a ii preda cheile si a-mi respecta indatoririle fata de facturile apartamentului, acesta sustine ca el nu este de acord cu rezilierea contractului iar cel mai probabil in instanta daca se va ajunge va mentiona ca nu a primit respectivul preaviz. Preavizul mi-a fost retrimis mie de la posta, impreuna cu toate stampilele precum ca a fost prin oficiul postal si datile de prezentare fata de proprietar si A.R.
Nu am pretentia la nimic material, nu am nici un fel de creante decat incheierea respectivului contract. In urma unei vizite la avocat azi, mi s-a spus ca este la latitudinea curtii daca considera coletul si A.R.-ul ca dovada ca eu i-am trimis preavizul, si s-ar putea sa pierd cazul pe baza interpretabilitatii. De asemenea, in contract este stipulata doar partea de reziliere, nu si denuntare, in curte se va putea considera codul civil completare a respectivului contract privind denuntarea?
Voiam sa stiu ce parere aveti despre asta, sa inaintez cu incredere si sa astept sa fiu dat in judecata, sau sa continui sa platesc respectivul contract pentru a ma scapa de orice fel de griji?
Multumesc pentru raspuns, nu se stipuleaza nici o suma in contract. Sunt doar amenintarile proprietarului ca ne vom vedea in instanta, intrucat acesta cere continuarea contractului desi eu nu mai folosesc bunul respectiv (imobilul) de 4 luni deja, dar acesta a insistat sa procedam conform contractului. Acum pare ca s-a razgandit si spune ca nu este de acord sa "parasesc" imobilul si voiam sa fiu sigur ca am facut totul corect dpdv legal in cazul in care se va ajunge la judecata din partea dansului. Din ce am vazut in cadrul legislativ, pentru o reziliere unilaterala acesta trebuia sa fie de acord, iar denuntul unilateral are ca si procedeu fix ce am facut, asteptarea termenului si inaintarea unui preaviz. Se poate ca acesta sa insiste in instanta pe ideea de reziliere cu acord comun intrucat articolul din contract este foarte interpretabil ?
Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este mentionat astfel: In cazul in care locatarii solicita rezilierea unilaterala a contractului mai repede de 6 luni, vor avea obligatia sa achite 50% din valoarea chiriei pana la expirarea perioadei contractuale si pierd garantia. Dupa expirarea termenului de 6 luni, contractul poate fi reziliat unilateral de catre locatori doar cu un preaviz (anuntarea in scris a locatorului) de minim 2 luni sub sanctiunea pierderii garantiei. In luna Martie(03) am trimis respectivul preaviz, implinindu-se cele 6 luni mentionate ca termen minim, cu efect in luna Mai(05), respectand astfel si termenul de 2 luni al preavizului. Proprietarul acum spune ca el nu a fost de acord (nu a semnat nimic) cu aceasta reziliere unilaterala. Este legal raspunsul acestuia sau se pot considera deja clauze abuzive?
@Fischerman
Nu am semnat un proces verbal de plecare din locatia respectiva, mi-am inchiriat o noua locatie fara sa umblu la contractul de inchiriere de la locatia respectiva, acolo inca sunt ”locatar” tocmai pentru a nu ajunge in imposibilitatea de a mai face ceva. Am facut poze, respectiv video-uri din locatie cu probleme inainte de mutare, inca am cheile de la apartamentul respectiv, si contractul inca mai este valid (ieri, pe data de 22 am primit factura pentru 22.01-22.02, iar in contract am un termen de plata de 7 zile pana locatorul poate actiona impotriva mea. La semnarea contractului a fost si un agent imobiliar care poate sustine faptul ca la fata locului era doar sotul si mama proprietarei. De asemenea, in apartament mai locuia o persoana cu mine, iar mai mult de 10 persoane au fost in imobil, fiind informate si vazand situatia apartamentului.
Astazi voi incerca sa merg la un cabinet de avocatura sa vedem ce putem face cu situatia mea.
@latka
Eu m-am mutat deja din acel imobil. Interesul meu acum este sa pot scapa de clauzele contractuale prin care ar mai trebui sa platesc urmatoarele 4 luni de chirie, respectiv 2200 euro.
Astazi am avut o intalnire cu doamna intr-un final, i-am prezentat toate cele mentionate pe forum, iar aceasta mentine ca "ceea ce imi spui tu este o aberatie", iar daca "nu este pe contract nu este obligatia mea". In definitiv, domna spune ca ne-a inchiriat "peretii, podeaua si tavanul" si ce bunuri erau in interiorul apartamentului nu tine de ea sa le repare si ca ne pune la dispozitie apa, curent, gaz iar cazul meu nu va avea forta majora pentru a putea pleca. Acea anexa de care mentionez s-a realizat intr-un singur exemplar, iar acela l-a luat sotul doamnei cand am facut contractul si nu mi-a mai adus o copie, dar am o poza cu toate foile realizate in acea zi.
Tin sa mentionez din nou, pe contract este trecut numele mamei "proprietarei" si este semnat de sotul respectivei. Acel contract este valid? Daca l-au inregistrat la anaf, a fost inregistrat sub semnatura altei persoane decat cea mentionata in contract. Se poate reclama? Chiar daca sotul ar fi avut procura, nu ar fi trebuit sa apara numele lui si pozitia de mandator ca acesta sa poata semna? in schimb este numele mamei proprietarei, pozitia de locator si semnatura domnului.
Intr-adevar, la incheierea contractului am fost credul pentru ca apartamentul arata rezonabil la aspect si eram putin presat de timp.
Tin sa mentionez ceva ce am omis initial, contractul a fost facut intre mine si o societate comerciala (mama doamnei are firma de inchirieri apartamente), si contractul a fost semnat de sotul doamnei, chiar daca pe contract, firma este trecuta ca fiind reprezentata de mama ”proprietarei”, nu de dansa sau de sotul dansei.
A devenit nelocuibil in 4 luni nestiind de la inchiriere faptul ca vor exista scurgeri de apa, iar finalul indulgentei a fost produs de aparitia mucegaiului. Nu se ofera perioade de proba a apartamentelor, acesta a fost un defect ascuns si nu aveam cum sa verific daca exista aceasta problema la vizionare. Totusi, in contract este mentionat „locatorul se obliga sa asigure linistita folosinta a apartamentului inchiriat”, nu stiu cat de linistitor este sa opresc apa mereu cand plec pentru a nu ma trezi cu baia inundata, sau cat de bine as fi putut dormi noaptea cu riscul de boli pulmonare in cerul camerei.
Buna ziua, stau in chirie de 4 luni, iar la completarea contractului s-a realizat o anexa de predare-primire in care am trecut toate probleme imobilului cu promisiunea proprietarei ca acestea vor fi rezolvate. 4 luni mai tarziu nu a rezolvat nimic iar imobilul a devenit nelocuibul (probleme cu scurgeri de apa, mucegai, etc). Intrebarea mea este daca proprietara nu a respectat contractul, poate apela in instanta la clauzele trecute in acesta? Se mentioneaza ca plecarea mea sa fie anuntata cu 60 de zile prin aviz, iar daca plec inainte de finalizarea contractului, trebuie sa platesc 50% din lunile ramase pana la finalizare. La ce organ as putea reclama proprietara pentru ca nu si-a respectat indatoririle? (nu raspunde la telefon sau la mesaje si ignora cerintele mele de reparatii). Multumesc anticipat!