Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
Bunica mea a mostenit de la tatal ei un teren de 5 ha teren agricol si 2 ha (1 ha vita-de -vie si un 1ha livada).Pentru acest teren avem acte din 1916 si 1928.Incepand cu anul 1991 incercam sa obtinem titlul de proprietate pe suprafata respectiva de 5 ha.Dar de la primarie obtinem validare doar pentru 2,9 ha.Am ajuns intr-o situatie foarte nefavorabila fiind nevoit sa fac cadastru pe 2,9 ha de frica sa nu raman si fara aceste teren. In schimb toti vecinii aveau cadastru facut si acte de la primarie. Referitor la cele 2 ha(vita-de-vie + livada) am validare doar pentru 2500 m pentru vie.Pentru livada nu mai am nimic deoarece unul dintre primari si-a facut act de proprietate pe terenul respectiv.
M-am dus in audienta la noul primar si sfatul dansului a fost sa-l dau in judecata pe vechiul primar deoarece am sa castig avand actele din 1916 si 1928.Pentru restul de teren agricol raspunsul primarului a fost ca nu are unde sa-mi ofere in schimb decat in varful dealului(sau cam asa ceva!!!!!).
Va rog sa-mi dati un sfat.Ce pot sa fac?Sa dau in judecata primaria pentru restul de teren agricol?
Am nelamuriri referitoare la anumite proceduri.Pe scurt va relatez urmatoarele:
- bunica mea are un act de propritate din 1928 pentru care s-a judecat aproape 18 ani ;mentionez ca actul de proprietate reprezinta diverse proprietati adica un teren intravilan, o livada,si un 1ha de vita-de-vie;
-in momentul de fata a primit proces verbal de punere in posesie decat pentru o parte din pamant;
Am urmatoarele intrebari:
1 - titlul de proprietate este echivalentul procesului verbal de punere in posesie(in cazul in care este neechivalent care este procedura pentru dabandirea titlului de proprietate?
2 - daca se emite titlul de proprietate partial(pe portiunea de teren castigata in proces), acesta se poate modifica ulterior(se poate intenta proces pentru restul de proprietate?
3 - cu procesul de punere in posesie se poate inscrie in cartea funciara pentru vanzarea terenulu castigat?