avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate petra.pop

Activitate petra.pop

Bună ziua,

Stabilirea in Contractul Colectiv de Munca a unei clauze de indexare la cursul euro a salariilor, poate sa scuteasca o companie de intocmirea actelor aditionale pentru modificarea salariilor ca urmare a indexarii?

Multumesc!
Bună,

Având în vedere noua lege a Dialogulul Social, în ce condiții se poate modifica Contractul Colectiv de Munca?

În legea 62/2011, art 149-150 reglementau situația în care părțile doreau o modificare a CCM-ului.

Multumesc
Buna,

In situatia in care se emite o Decizie de concediere, la implinirea termenului de preaviz se emite o noua Decizie de constatare a incetarii raporturilor de munca? (daca spre exemplu periaoda de preaviz s-ar prelungi ca urmare a unei cauze legale de suspendare)

Multumesc!
Multumesc!
Salut,

Daca in Contractul Colectiv de Munca sunt inregistrate anumite beneficii, in situatii acestea pot sa fie reduse sau se poate sa nu fie acordate?

Multumesc!
O Întreprindere Familială (cu obiect de activitate - Transporturi rutiere de mărfuri), Înregistrată în scopuri de TVA, construieşte o casă cu destinaţia de locuinţă şi sediu social (sediu social declarat la Registru comerţului după data recepţionării imobilului), şi deduce TVA aferent achiziţiilor de materiale de construcţie, precum şi amenajări interioare şi exterioare.
Se întocmeşte un Contract de asociere în participaţiune între, PERSOANELE FIZICE(soț/soție) și Întreprindere Familială în care cei doi soți au calitatea de asociați cu cote procentuale egale. Persoanele fizice pun la dispoziţia asocierii în participațiune terenul pe care se construieşte imobilul. Toate documentele de autorizare și procesul verbal de recepţie a imobilului edificat, cu destinație casă și împrejmuiri, sunt emise pe persoanele fizice(soț/soție). La impozite şi taxe, figurează ca şi cladire rezidenţială, pe numele persoanelor fizice.
Scopul asocierii în participațiune este acela, ca din resursele financiare ale Întreprinderii Familiale să fie edificat imobilul care, chiar dacă nu este proprietatea Întreprinderii Familiale, după recepție să urmeze regimul amortizării fiscale, precum și deducerea taxei pe valoarea adăugată aferentă construirii imobilului.
Întrebarea este dacă, acest tip de contract încheiat între persoanele fizice(soț/soție) şi întreprinderea familială, în care cei doi soți au calitatea de asociați cu cote procentuale egale, este valabil din punct de vedere legal, având în vedere faptul că cei doi fac deja obietul unei asocieri fară personalitate juridică?
Care pot fi efectele fiscale, din punct de vedere al impozitului pe venit și TVA, în eventualitatea în care asocierea în participațiune nu este legal constituită?