avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate dia2000

Activitate dia2000

Răspuns la discuția Mostenire.
Nu a venit in 6 luni de zile de la moartea tatalui sau decit o singura data, dar asta nu pt a accepta mostenirea.
Intreadevar a venit pt mostenire dupa ce a murit si bunica mea, la ceva timp .Au fost cu mama la notar si d-na notar i-a expus pe fata cit ii revine , insa el voia jumate jumate cu mama, la care mama mea binentelesc ca sa enervat si a plecat.
Este adevarat ca mama a platit impozit taxe pe terenuri si casa si inainte de deces ca ajutor pt parintii ei si binenteles plateste si in ziua de azi tot.
Credeti ca e mai bine ca mama s-a ceara la notar certificatul de mostenitor asa cum a-ti spus mai sus .
In cazul in care cere certificatu de mostenitor , specificind ca succesiunea nu a fost acceptata in termenul legal , dinsul poate sa ne de-a in jutecata su ceva?
Discuție Mostenire.
Am si eu o intrebare va rog.
Bunicii mei au dcedat in urma cu 9 ani , primul a decedat bunicul,iar dupa 6 luni a decedat bunica mea.
Acum, bunicul a mai fost casatorit inainte , din care a rezultat un fiu.
Dupa s-a casatorit cu bunica mea, din care a rezultat mama. Precizez ca fiul bunicului l-a vizitat o data la 2 ani poate(oricum foarte rar), iar mama a avut grija de ei pina la deces.
Tin sa mentionez ca inca nu s-a facut succesiunea si a-m vrea sa ajungem la o intelegere cu dinsul.
Acum vreau sa stiu va rog cit ii revine fratelui vitreg al mamei din: O casa , si 2 terenuri .
Va multumesc anticipat!
Buna ziua.
Ca sa fiu mai scurt: Mama mea vrea sa faca succesiune dupa moartea parintilor.
Mama are un frate vitreg din partea tatalui,specific (tatal a murit primul, dupa care la 6 luni a murit mama acu 7 ani in urma) fratele , mamei nu si-a intrtinut tatal in toti anii in care a trait , iar mama a contribuit cu ingrijirea lor si apsolut tot ,si banuim acum ca fratele mamei ar vrea drepturi (am auzit noi de la o cunostinta )
Acum Mama merge la avocat pt sfaturi.Avocatul o sfatuieste ca nu e bine sa ia legatura cu el telefonic , pt a se intelege ei, ci mai degraba ar intra direct la proces cu el.
Ce ma sfatuiti ca este mai bine pt noi?
Va multumesc anticipat