avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate Costinmudure11

Activitate Costinmudure11



CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

La acest moment nimic,o noua contestație ar fi respinsa ca tardiva.Daca ați achitat onorariul av se pot face discuții,dacă nu ați achitat pentru reprezentare și asistenta juridica în fata instantei ci doar pentru formularea contestatiei e doar culpa dvs.

Ce mizerie de stat! Nu am primit nicaieri instiintare ca este proces! De unde puteam sa ghicesc??
Buna ziua. Am avut un proces- contestatie la executare. Am avut un avocat care a inaintat contestatia cu care nu am mai tinut legatura. Nu am primit niciodata instiintare ca va urma proces sau ca am de plata taxa de timbru. Ulterior am gasit pe portal solutia cum ca am pierdut ca nu am achitat taxa de timbru. Ce este de facut?
Buna ziua. Legat de fals semnatura privata. Am semnatb2 documente cu acordul persoanei respective, acesta nefiind in tara la momentul respectiv si m-a rugat pe mine sa semnez si sa inscriu masina la primarie. Ce este de facut in aceasta situatie?


gi-jane2 a scris:

In primul rand, nu mai deschideti subiecte noi pe aceeasi tema, in al doilea, ce treaba aveti cu vechiul cod? In al treilea, se prea poate sa nu va ajute perimarea cat nu e implinita prescriptia si in ultimul rand, mergeti concret la un avocat caruia sa ii prezentati ce acte de executare s-au facut in cauza.


Aalloooo domnule!!!! Pentru ca executarea in vechiul dosar a inceput in 2011. Si pentru ca un infractor de avocat mi-a facut manevra sa pierd procesul!!!!!!! De aia tot deschid!
Perimarea - vechiul cod civil. Se mai poate invoca perimarea daca vechiul dosar care a fost perimat, (care a fost intentionat inchis) , intre timp a fost deschis altul in 2018.


Dapix a scris:

Pe acest forum nu se face justiție.
A trecut demult termenul legal cănd ați fi putut depune contestație la executare, să invocați prescripția.


Perimare am vrut sa spun. “ Asadar, in acceptiunea jurisprudentei, in lipsa unei dispozitii legale exprese, sub imperiul Codului de procedura civila din 1865, perimarea de drept poate fi invocata oricand pe parcursul executarii silite, pana la finalizarea procedurii de executare silita.

Sursa: EuroAvocatura.ro, Perimarea executarii silite. Termenul de invocare, Publicare la data de 18 Aug 2021, Coordonator avocat Marius-Catalin Predut, titular MCP Cabinet avocati.”
Pentru prescriptie am facut. Un act dintr-un dosar vechi impiedica totul. Si acel dosar este perimat doar ca nu
Am solicitat in instanta inca


Art. 715. Termene
(1) Daca prin lege nu se prevede altfel, contestatia privitoare la executarea silita propriu-zisa se poate face in termen de 15 zile de la data cand:
1.contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta;

(2) Contestatia impotriva incheierilor executorului judecatoresc, in cazurile in care acestea nu sunt, potrivit legii, definitive, se poate face in termen de 15 zile de la comunicare.
Vi-am spus termenele. 2012 primul dosar deschis 2017 inchis. Nu a cerut nimeni nimic niciodata de acest dosar, nu a fost atacat, cotestat. Nimic.



CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Astfel de cazuri se analizează cu actele în față.
Daca sunt depășite termenele legale se aplica prescripția in conditiile legii.
Daca a existat o întrerupere se calculează din nou 3 ani.

Și contestația se depune in termen legal.

București 2023


Cu toata stima, eu am intrebat altceva. Desii stiu ca prescriptia poate fi invocata oricand. 5 ani au trecut nu 3 in primul dosar.acum am realizat ca trebuie sa constat prescriptia in primul. Eu in actiune am cerut asta doar ca era pentru al doilea dosar.
Mai pot invoca prescriptia?Primul dosar de executare a fost inchis in 2017 pe motiv ca nu au fost bunuri de executat(fapt total mincinos, la dosar exista dovada bunurilor). 2012-2017 primul dosar.
Al doilea dosar a fost deschis in 2018.
Am facut contestatie la cel din 2018. S-a constatat prescriptia in prima instanta. In a doua instanta, s-a adus la cunostinta de catre creditor de existenta primului dosar( eu nu am stiut de el, am fost plecat din tara pana in 2019)precizez ca in prima instanta nu am stiut nici eu nici instanta de primul dosar. Nu a existat in discutie..si instanta a considerat ca existand acel proces verbal din 2017, s-a resetat cursul prescriptiei. De asemenea spune ca nu se poate pronunta cu privire la prescriptia intr-un alt dosar decat cel la care s-a facut contestatie - 2018.
Avand in vedere ca eu am facut contestatie la dosarul din 2018. Astfel realizez ca am incercat sa discut despre prescriptie in referitor la dosarul din 2018. Ar trebuii sa deschid o actiune prin care sa solicit recunoasterea prescriptiei in primul dosar?