Salut, am o mica sau mai mare problema privind contractul de munca. Pana in data de 30.04.2011 am lucrat la o firma cu ctr pe perioada determinata.am avut ct pe 3luni,5luni, apoi iar pe 3luni expirand in 30.04.2011. De fiecare data am primit o anexa la ctr abia in ultimele 2 zile de ctr. Spre surprinderea mea in data de 29.04.2011 mi s-a comunicat ca nu mi se mai prelungeste ctr iar din 30.04.2011, adica a 2 a zi sunt liber. Ma pot adresa instantei de judecata cu privire la modul de informare? Adica nu erau obligati legal, chiar daca am ctr pe determinat, sa ma anunte cu 2 sapt inainte ca nu mi se mai prelungeste, ca un fel de preaviz? Precizez ca nu am semnat decizia de incetare ci am dispus sa imi fie trimisa acasa cu confiermare de primire. Decizia de incetare e datata cu 29.04.2011 si decide incetare ctr cu data de 30.04.2011 conform art 56 lit j din codul muncii ( legea 53 /2003)
Multumesc
nu am primit nici un exemplar si am mers la firma sa imi ridic acea foaie de lichidare si banii, insa dupa cum am spus au trecut 3 saptamani in care am tot incercat sa imi primesc actele si banii si nimic ... singura solutie e sa merg la ITM sa fac o sesizare. Va multumesc mult !
Buna seara! Am o mare neclaritate in ceea ce priveste incetarea CIM. Mi-am anuntat intentia de incetare a CIM cu acordul ambelor parti, fapt pentru care am stat in preaviz 15 zile lucratoare. In ultima zi de preaviz s-a facut si inventar, insa neavand un stoc al marfii din magazin ( LA INVENTAR S_AU TRECUT PE O FOAIE TOATE PRODUSELE AFLATE IN MAGAZIN SI AM SEMNAT - daca ar fi o "lipsa" scoasa de patron as fi obligat sa platesc ???). O alta problema ar fi ca au trecut 3 saptamani de cand s-a facut acel inventar si nu am primit nici foaia de lichidare si nici banii pe care trebuia sa ii mai ridic ( salariu si banii pe zilele de concediu ramase ) ESTE NORMAL??? CARE ESTE MASURA LEGALA ?
Multumesc !