avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... foaie lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

foaie lichidare

Buna seara! Am o mare neclaritate in ceea ce priveste incetarea CIM. Mi-am anuntat intentia de incetare a CIM cu acordul ambelor parti, fapt pentru care am stat in preaviz 15 zile lucratoare. In ultima zi de preaviz s-a facut si inventar, insa neavand un stoc al marfii din magazin ( LA INVENTAR S_AU TRECUT PE O FOAIE TOATE PRODUSELE AFLATE IN MAGAZIN SI AM SEMNAT - daca ar fi o "lipsa" scoasa de patron as fi obligat sa platesc ???). O alta problema ar fi ca au trecut 3 saptamani de cand s-a facut acel inventar si nu am primit nici foaia de lichidare si nici banii pe care trebuia sa ii mai ridic ( salariu si banii pe zilele de concediu ramase ) ESTE NORMAL??? CARE ESTE MASURA LEGALA ?
Multumesc !
Aveti si dvs. un exemplar al foii respective? Ziceti sa nu ati primit foaia de lichidare si banii dar nu ne spuneti daca ati incercat sa mergeti la firma si sa le ridicati. Indiferent de rezultatul ,,inventarului" pe care l-au facut, nu au dreptul sa va opreasca nici un ban decat dupa ce vor obtine un titlu executoriu (adica intai trebuie sa va dea in judecata, sa castige si apoi sa mearga la executorul judecatoresc), motiv pentru care va sfatuiesc sa mergeti la firma si daca nu rezolvati, atunci faceti o sesizare la ITM (iar ca ultima varianta va ramane actionarea in judecata a fostului angajator - important este si faptul ca pentru litigiile de munca cum ar fi acesta al dvs. nu platiti taxe).
nu am primit nici un exemplar si am mers la firma sa imi ridic acea foaie de lichidare si banii, insa dupa cum am spus au trecut 3 saptamani in care am tot incercat sa imi primesc actele si banii si nimic ... singura solutie e sa merg la ITM sa fac o sesizare. Va multumesc mult !
Nu trebuia sa semnati foaia de lichidare asa pe ochi frumosi fara sa aveti un exemplar si fara sa cereti ce vi se cuvenea.
Mergeti la ITM dar nu stiu cu ce va vor putea ajuta ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu angajatorul razvan3885 razvan3885 Lucrez de 8 luni la o firma ca gestionar de magazin, acum 8 luni am facut un inventar eu cu gestionarul care urma sa plece,, niste foi scoase la calculator ... (vezi toată discuția)
Carte de munca huminiuc huminiuc Buna ziua, În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)
Lichidare si carte de munca! vali85 vali85 buna ziua.am lucrat 3 saptamani la o firma iar in momentul de fata am depus o cerere de demisie pe care am justificat-o printr-o noua oferta de munca.la firma ... (vezi toată discuția)