avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lichidare si carte de munca!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lichidare si carte de munca!

buna ziua.am lucrat 3 saptamani la o firma iar in momentul de fata am depus o cerere de demisie pe care am justificat-o printr-o noua oferta de munca.la firma la care am lucrat contractul de munca a fost semnat de catre cineva de la resurse umane iar protectia muncii si psi mi s-a facut dupa aproximativ doua saptamani.doresc sa stiu in cat timp se elibereaza fisa de lichidare si cartea de munca.persoana de la resurse umane imi spune ca nu are cine sa o semneze iar eu in data de 17 trebuie sa merg la itm cu repartitia la noua firma.care imi sunt drepturile si obligatiile?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:10, 14 Noiembrie 2009
aveti dretul sa renuntati la locul de munca in cazul in care sunteti inca in perioada de proba, in caz contrar trebuie sa demisionati si sa veniti la lucru in preaviz daca nu va este acceptata lichidarea la zi cu acordul partilor. depinde in ce situatie va aflati.

sunteti sigur ca cim v-a fost inregistrat la itm? nu aveti treaba la itm cu repartitia

trebuie sa va ridicati decizia de incetare a cim de la firma si apoi sa mergeti la itm pt a ridica cartea de munca. la data stabilita pt lichidare veti primi salariul aferent zilelor lucrate

mergeti la noul loc de munca si depuneti actele pt angajare si semnati cim

succes =D>
pe data de 9 am depus cererea de demisie la zi.am mers de 4 ori de atunci la firma.mi se spune ca nu are cine sa o semneze.nu ma intreba de cim ptr ca nici macar nu am vazut exemplarul pe care trebuia sa il primesc eu.nu a fost semnat de mine.cel de la r.u. imi spune ca pun prea multe intrebari.de la firma la care urmeaza sa ma angajez am primit incadrarea in munca.trebuie sa merg cu decizia de lichidare sau cartea de munca la camera de munca pe data de 17.
in aceasta situatie mergeti la itm si faceti reclamatie si va interesati care este situatia dvs exact privind cim

demisia nu se semneaza/aproba ci se accepta pur si simplu. este un act unilateral care nici macar nu erati obligat sa il justificati.

este clar ca incearca sa va saboteze :(( cereti-le urgent ajutorul celor de la itm
stiu am motivat-o cu "noua oferta de munca" desi puteam foarte bine sa o motivez prin nerespectarea codului muncii avand in vedere ca nu am semnat contractul,nu l-am vazut,nu am primit un exemplar din cele 3.plus cu protectia muncii si psi care au fost semnate dupa doua saptamani.multumesc ptr sfaturi!
1. Noul dvs. angajator va poate incheia contract individual de munca (CIM) si fara carnetul de munca. Dati o declaratie ca il veti duce dupa ce il veti recupera de la actualul angajator.
2. Codul muncii permite sa aveti mai multe locuri de munca concomitent asa ca nu este obligatoriu sa incetati CIM la actualul angajator si apoi sa incheiati CIM la noul angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte in urma demisiei raduhanta raduhanta Buna ziua! In data de 1 februarie, am depus demisia la locul actual de munca. Preavizul este cel prevazut in CIM, adica de 15 zile. Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Lichidare oligatorie? ContSters126274 ContSters126274 Buna ziua, am si eu doua intrebari si rog putin ajutor; Mi-am dat demisia si am respectat perioada de preaviz, in cazul in care nu am avut gestiune sau ceva ... (vezi toată discuția)
Transr de la o firma la alta aleks_ro@yahoo.com aleks_ro@yahoo.com Buna ziua! M-au sunat de la serviciu sa imi spuna ca firma la care sunt angajata se desfiinteaza si ca o sa fiu trecuta la alta firma.precizez ca sunt si ... (vezi toată discuția)