avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transr de la o firma la alta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transr de la o firma la alta

Buna ziua! M-au sunat de la serviciu sa imi spuna ca firma la care sunt angajata se desfiinteaza si ca o sa fiu trecuta la alta firma.precizez ca sunt si insarcinata in 4 luni si jumatate.insa ca sa poata face acest transfer ei mi-au spus sa vin sa imi depun demisia si apoi sa fac o cerere de angajare la noua firma.mi se pare bizar deoarece:
1. de ce trebuie sa imi dau demisia si nu se face transferul direct; 2. nu am certitudine ca ei imi fac transferul, in cazul care as fi toanta sa semnez o demisie; 3. nu am certitudine ca acea firma este falimentara sau functioneaza normal.
deci, cum sa procedez?cum sa sune cererea de transfer?si detalii in plus m-ar ajuta.multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:15, 29 Iunie 2009
1. Legea nu permite transferul de la o unitate la alta.
2. Mie mi se pare ca angajatorul a avut grija de dvs. cand s-a gandit sa va ofere alt loc de munca la alt angajator.
3. Daca vreti sa fiti sigura ca nu iesiti in pierdere, semnati intai contractul de munca la noul angajator si apoi sa va faca incetarea contractuli de munca la fostul angajator (sau amandoua in acelasi timp), amandoua cu aceeasi data.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
1. Nu mai exista transfer in temeiul Codului muncii.
2. Incheiati CIM cu nopul angajator prin care sunteti obligata sa va prezentati la noul loc de munca imediat dupa incetarea veciului CIM.(este mai sigur).
3. Si la vechiul loc de munca cat si la noul loc de munca anuntati in scris ca sunteti insarcinata.
Multumesc ptr raspuns.seful meu are mai multe firme, iar la resurse umane avem doar o persoana angajata.eu nu am certitudinea ca acea persoana imi va inregistra ambele acte: demisia si noul contract.ptr ca ea a mentionat ca trebuia s afac 2 cereri, una de demisie si una de angajare.aici e bizar.
1. Acelasi lucru vi l-am spus si noi mai sus.
2. Asa se procedeaza: cerere de incetare a vechiului CIM si cerere de angajare la noul loc de munca.
3. Fiti atenta, insa, la ce v-am spus anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sã procedez ca sã mã transfer de la locul de muncã? meryettt meryettt Buna seara, Sunt in perioada ccc pana in februarie2014,as dorii sa imi fac transterul (daca se poate)de la locul de munca la care trebuie sa ma intorc( ... (vezi toată discuția)
Desfintare-reinfintare firma cu aceiasi angajati vivi23ro vivi23ro Cineva din familie a fost anuntat ca la firma unde lucreaza se vor desface contractele de munca pt ca se vor desfinta posturile si vor fi angajati la o alta ... (vezi toată discuția)
Lichidare si carte de munca! vali85 vali85 buna ziua.am lucrat 3 saptamani la o firma iar in momentul de fata am depus o cerere de demisie pe care am justificat-o printr-o noua oferta de munca.la firma ... (vezi toată discuția)