Buna seara,
Sunt in perioada ccc pana in februarie2014,as dorii sa imi fac transterul (daca se poate)de la locul de munca la care trebuie sa ma intorc( la care se afla la 30 de km), la unul din localitatea mea,pentruca intentionez sa lucrez cu jumatate de norma.Cum trebuie sa procedez?Va multumesc!!
daca doriti sa va angajati la o alta firma trebuie sa plecati prin demisie de la vechiul loc de munca.
nu se mai fac transferuri de locuri de munca decat prin sectorul bugetar si in anumite conditii.
2. Pentru o astfel de situatie trebuie efectuate urmatoarele operatiuni:
- incetarea c.i.m. la actualul loc de munca
- incheierea unui nou c.i.m. la noul angajator.
3. Incetarea c.i.m. nu poate avea loc numai prin demisie . Art.55 C.mun. prevede modalitatile prin care se poate inceta un raport de munca.
Pentru incetarea c.i.m. va trebui sa formulati o cerere prin care ii notificati angajatorului incetarea c.i.m. prin demisie sau ii solicitati acordul pentru incetarea c.i.m. cu acordul partilor.
@freeelis, aveti dreptate in privinta incetarii c.i.m. si prin acordul partilor.
totusi, trebuie ca @meryett sa aiba in vedere ca in cazul in care incetarea c.i.m. se produce in una din cele 2 variante iar angajatorul unde va dori sa isi schimbe locul de munca nu o va mai angaja din diverse motive, nu va mai beneficia de somaj. exista si aceasta posibilitate? trebuie sa aiba certitudinea ca va fi angajata.
1. Deoarece Codul muncii permite cumulul de contracte individuale de munca (CIM) eu va recomand sa incheiati mai intai CIM cu noual angajator si dupa aceea sa incetati CIM la actualul angajator.
2. In acest fel nu riscati sa ramaneti fara loc de munca.