avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie la alt loc de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie la alt loc de munca

Buna ziua , urmeaza sa ma angajez la un alt loc de munca, momentan ma aflu in ccc , copilul avand 1 an jumate. cum procedez pentru a putea beneficia de stimulent? stiu ca trebuie sa imi dau demisia de la fostul loc de munca. se poate sa fie o intrerupere de 2 . 3 zile intre decizia de demisie si noul contract? si ce acte trebuie sa am pentru dosar? pot sa iau decat decizia de la fostul loc de munca si adeverinta ca sunt salariata la alt loc...sau copie dupa noul contact?. va multumesc !
Cel mai recent răspuns: amgz , utilizator 11:10, 23 Februarie 2014
1. Stimulentul de insertie se plateste incepand cu ziua in care dovediti ca aveti venituri din salarii (indiferent la care angajator).

2. - Puteti sa incheiati un contract individual de munca (CIM) cu alt angajator chiar daca nu ati incetat CIM cu actualul angajator.
- Codul muncii permite sa aveti mai multe CIM in acelasi timp.

3. Dupa ce incheiati CIM cu noul angajator mergeti la Primarie cu o copie dupa CIM (sau adeverinta de salariat) si solicitati stimulentul de insertie (nu este nevoie sa faceti un dosar special).
- Dupa aceea mergeti la fostul angajator si rezolvati cu incetarea CIM.
Multumesc frumos. Daca pot face un alt contract si dupa sa demisionez de la fostul loc de munca e mult mai usor.
Intr-adevar, este mai bine sa incheiati mai intai un nou c.i.m. si apoi sa incetati activitatea la vechiul loc de munca.
multumesc frumos pentru ajutor o sa recomand acest site cunoscutilor!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie Clopotel13 Clopotel13 Buna ziua, Sunt in CIC pana la 3 ani, pana in februarie 2014. Doresc sa intrerup CIC, dar sa merg sa lucrez la alta societate decat cea la care am contractul ... (vezi toată discuția)
Suspendare ccc pana la 1 an raluca ionita raluca ionita Situatie: - In timp ce se afla in Concediul de Crestere a Copilului pana la varsta de 1 an, un parinte primeste o oferta de job pe care nu o poate refuza. ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca in timpul concediului pt cresterea copilului cata30 cata30 Ce formalitati trebuiesc indeplinite daca doresc sa imi schim locul de munca?.Mentionez ca momentan sunt in concediu pentru crestere copil si am contractul ... (vezi toată discuția)