avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

Buna ziua,
Sunt in CIC pana la 3 ani, pana in februarie 2014. Doresc sa intrerup CIC, dar sa merg sa lucrez la alta societate decat cea la care am contractul de munca suspendat in acest moment. Ce pasi trebuie facuti si ce documente trebuie completate pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie? (cere de intreruperea suspendarii, apoi demisie si angajare la locul de munca?; transfer?; adeverinta de venit pentru dosarul stimulentului de insertie de la care societate trebuie?)
Si inca o intrebare, contractul la noul loc de munca va fi facut pentru inceput pe perioada determinata de 1 luna.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:45, 6 August 2013
1. Veti beneficia de stimulentul de insertie din momentul in care dovediti ca aveti venit din salariu indiferent la ce angajator lucrati.

2. Faceti o cerere de incetare a suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM la fostul angajator si cu aceeasi data in faceti cerere de incetare a CIM.

3. Dupa aceea incheiati CIM cu noul angajator si cu o copie dupa acest nou CIM mergeti la Primarie si completati cererea pentru stimulentul de insertie.

4. Daca incheiati un CIM pe perioada determinata vi se va suspenda plata stimulentului de insertie la data inetarii CIM si se va relua plata cand veti avea iar venituri din salariu.
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc.
Interventie moderator:
:rtfm:
Clopotel13:

1. Cand aveti de adaugat ceva la tema initiala nu trebuie sa deschideti un topic nou.

2. Intrati tot pe acest topic si folositi butonul "raspunde".

Clopotel13 a scris:
1. De exemplu fac cerere de incetare a suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM la fostul angajator si cu aceeasi data fac cerere de incetare a CIM, cu data de 14.09.2013, si inchei CIM cu noul angajator cu data de 15.09.2013. Am inteles ca pt stimulentul de insertie trebuie sa merg cu cim sau adeverinta tip de la noul loc de munca. Data de 14 apare lucrata la vechiul loc de munca, zi in care produc venituri din salarii. Ce se intampla cu data de 14.09.2013???

2. Cum am spus mai sus, noul CIM va fi semnat mai intai pt o luna. La prelungirea lui va trebui sa fac din nou tot dosarul pt stimulentul de insertie? Daca nu se prelungeste CIM, trebuie sa anunt undeva sau plata stimulentului se opreste automat?


1. - Daca cu data de 14 lucrati la fostul angajator veti avea venit din salariu pentru aceasta zi.
- Veti duce la Primarie adeverinta de la abgajator ca ati lucrat pe data de 14.

2. - Veti face un singur dosar pentru stimulentul de insertie.
- Stimulentul de insertie se va plati pe perioadele in care aveti venituri din salarii si se va suspenda pe perioadele in care nu aveti venituri din salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie 2013 pentru cic 3 ani probleme medicale robermar robermar Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele: beneficiez de indemnizatie crestere copil pana la varsta de 3 ani pt probleme medicale. Copilul implineste 2 ani in 6 ... (vezi toată discuția)
Reincepere activitate in timpul cic la un alt angajator bumbulut bumbulut Buna ziua! Va cer sfatul privind 2 chestiuni: 1. Am optat pentru CIC de 2 ani (pana in mai 2015), dar ivindu-se o oportunitate foarte atragatoare de ... (vezi toată discuția)
Clarificari indemnizatie crestere copil pentru tata WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua! Data nasterii copilului este 05.10. Ambii parinti indeplinesc conditiile pt. ICC, insa am decis sa depun eu ca tata dosarul pentru ICC. In ... (vezi toată discuția)