As vrea sa stiu daca acordarea stimulentului de insertie ( cu ocazia reincadrarii in munca inainte de implinirea varstei de 1 an an) este conditionata de reintoarcerea la acelasi loc de munca/ respectiv acelasi angajator.
In cazul meu, in perioada concediului postnatal firma si-a intrerupt activitatea iar postul meu a fost restructurat. Doresc sa ma intorc la munca, dar evident la alt angajator. In aceasta situatie pot beneficia de stimulentul de insertie?
beneficiezi de stimulent. pana implineste copilul 1 an beneficiezi de 500 lei asta in cazul in care ai ales 1 an daca ai ales sa stai 2 ani nu mai beneficiezi de stimulent. iti inchei contractul de munca cu vechiul angajator faci 2 cereri: una de reluarea CIM si alta de incetarea CIM cu acordul partilor ei o sa-ti dea 2 decizii: una de reluarea vechiului CIM si una de incetarea CIM cu acordul partilor. eu asa am facut.
Buna ziua!
@tudorvaleriu: 1. Este prevazut in OUG 124/2011 ca se poate beneficia de stimulentul de insertie chiar daca angajatorul se schimba? 2. Poate fi obligat (legal) noul angajator sa acorde acest stimulent?
Stimulentul de insertie nu este acordat de angajator , ci de stat ...
OUG nr.124/2011 este un act normativ de modificare si nu de acordare a unor drepturi ... in OUG nr.111/2010 nici nu este prevazut asa ceva si nici nu este interzis ...
1. OUG 111/2010 spune ca persoana solicitanta beneficiaza de stimulentul de insertie daca obtine venituri supuse impozitului, adica daca va avea salariu (fara a se preciza un anumit loc de munca).
2. Stimulentul de insertie se plateste tot de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care a platit si indemnizatia pentru CCC.
3. Angajatorul este obligat sa reprimeasca salariatul la locul de munca sipe perioada cat acesta primeste stimulentul de insertie nu il poate concedia.