avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de inserție

Buna seara. As dori sa mă lămuriți și pe mine intr-o problema. Am născut pe 14 septembrie 2015. La momentul respectiv lucram la o societate comercială ce avea ca domeniu de activitate comerțul. Eu as dori sa mă întorc mai devreme la serviciu pentru a beneficia de stimulentul de inserție, dar mi-am găsit un post de registrator medical la alta firma ( laborator de analize medicale). Cu cât timp înainte trebuie să mă angajez pentru a beneficia de stimulentul de inserție? Trebuie să anunț în scris fosta firma că nu mă mai întorc? ( Oricum am vorbit cu patronul și mi-a spus că oricum nu mai are nevoie de serviciile mele). De ce acte am nevoie pt a beneficia de stimulentul de inserție?? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 30 Martie 2017
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .

In acest caz:
- la vechiul angajator deuneti cerere de incetare a suspendarii c.i.m. si, totodata, de incetare a c.i.m.

- la noul angajator , incheiati noul c.i.m.

- data incetarii vechiului c.i.m. = data inceperii activitati in baza noului c.i.m.

Apoi mergeti la APIS cu decizia de incetarea a vechiului c.i.m. si noul c.i.m. si veti solicita acordarea stimulentului de insertie.
Ultima modificare: Joi, 30 Martie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie cândea_sorina cândea_sorina In 12 noiembrie imi reiau activitatea la ultimul loc de munca unde mi-a fost suspendat contractul de munca pe periada concediului de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu crestere copil andi_erika andi_erika Buna ziua.Ma aflu in concediu crestere copil,,mai precis a celei de a 2 lea copil nascuta in data de 2.04.2016.Am intrat dintr-un concediu de maternitate in ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la un alt loc de munca dupa ccc inainte de 2 ani. Anabreha Anabreha Buna Ziua, Din Februarie 2016 sunt in concediu de crestere copil. As dori reintoarcerea in campul muncii la o alta firma. Care sunt pasii ce trebuie urmati ... (vezi toată discuția)