avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

In 12 noiembrie imi reiau activitatea la ultimul loc de munca unde mi-a fost suspendat contractul de munca pe periada concediului de crestere si ingrijire copil. Vreau sa stiu daca mai beneficiez sau cum pot beneficia in continuare de stimulentul de insertie acordat inca 1an, pentru ca ma intorc mai repede cu 60 de zile inaintea implinirii varstei de 2ani a copilului, in cazul in care ma angajez la alta societate comerciala? Cum trebuie pocedat? Mutumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 9 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deoarece va intoarceti la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

In cazul in care va angajati la alta societate, opinia mea este ca, data incetarii vechiului c.i.m. = data inceperii activitatii in baza noului c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de inserție Metallhara Metallhara Buna seara. As dori sa mă lămuriți și pe mine intr-o problema. Am născut pe 14 septembrie 2015. La momentul respectiv lucram la o societate comercială ce ... (vezi toată discuția)
Stimulent inserție adrianaa.alina adrianaa.alina Buna ziua! Momentan sunt in concediu de creșterea copilului, acesta va împlini 2 ani pe 9 martie 2019. Tatăl nu dorește să își ia luna de concediu. În ... (vezi toată discuția)
Cand ma intorc la serviciu ca sa beneficiez de stimulent de insertie pana la 3 ani? crysthynna crysthynna Buna ziua! Copilul împlinește 2 ani in data de 2.05.2017 si daca ma întorc la serviciu începând cu 13.02.2017, beneficiez de stimulent de insertie pana ... (vezi toată discuția)