avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... schimbare loc de munca in timpul concediului pt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

schimbare loc de munca in timpul concediului pt cresterea copilului

Ce formalitati trebuiesc indeplinite daca doresc sa imi schim locul de munca?.Mentionez ca momentan sunt in concediu pentru crestere copil si am contractul suspebdat la actualul loc de munca.Ce formalitati trebuiesc indeplinite la vechiul loc de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 12 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Mergeti la locul de munca si faceti cerere de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM si, cu aceeasi data, faceti si o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).

2. - Apoi mergeti la celalalt loc de munca, incheiati un CIM dar cu aceeasi data faceti si cerere de suspendare a CIM pentru a beneficia in continuare de CCC.
- Dar nu inteleg cum de va angajeaza altcineva daca sunteti in CCC (nu poate sa va angajeze dupa ce se termina CCC?).

3. Dar daca vreti sa suspendati plata indemnizatiei pentru CCC si sa reluati activitatea atunci procedati cum am zis mai sus.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Pai asta doresc sa suspend, plata indemnizatiei pentru CCC si dupa aceea sa imi reiau activitatea, este oportunitate foarte mare,copilul are deja 8 luni,pot sa-l las la mama si de aceea imi doresc, postul respectiv este foarte bun
1. Daca ati optat initial pentru CCC pana la 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

2. - Adica veti primi salariu pentru munca depusa si veti primi, de la stat, si cei 500 lei lunar.
- Pentru asta mergeti la Primarie cu CIM si solicitati stimulentul de insertie.
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca cererile de la fostul si noul loc de munca trebuie sa aibe aceeasi data, adica cele doua de la pct 1 cu cea de la pct 2 , sau, de exemplu, pot sa fac cele doua cereri de la pct 1 astazi si cererea de la pct 2 peste o saptamana ... mai pot beneficia de stimulentul de insertie?

"1. Mergeti la locul de munca si faceti cerere de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM si, cu aceeasi data, faceti si o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).

2. - Apoi mergeti la celalalt loc de munca, incheiati un CIM ..."

Multumesc anticipat!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Puteti incheia mai intai CIM la noul angajator si apoi mergeti la celalalt angajator sa incheiati socotelile cu el chiar daca o perioada se vor suprapune cele doua CIM (Codul muncii permite acest lucru).

2. - Din momentul in acer aveti un CIM incheiat mergeti cu o copie la Primarie si solicitati stimulentul de insertie.
- Stimulentul de insertie se acorda numai pe perioadele in care aveti venituri din salarii.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la munca dupa ccc victoriagirjealiu victoriagirjealiu Buna ziua.as dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care mi s-a oferit un job care imi convine,dar sunt inca in concediu de crestere copil de pana la ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca in timpul ccc EmiliaIoana EmiliaIoana Buna ziua. Sunt in concediu de crestere al copilului pana in octombrie 2015 (am optat pentru 2 ani). Mi-am gasit alt loc de munca si as dori sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Reincepere activitate in timpul cic la un alt angajator bumbulut bumbulut Buna ziua! Va cer sfatul privind 2 chestiuni: 1. Am optat pentru CIC de 2 ani (pana in mai 2015), dar ivindu-se o oportunitate foarte atragatoare de ... (vezi toată discuția)