avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reincepere activitate in timpul CIC la un alt angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reincepere activitate in timpul CIC la un alt angajator

Buna ziua!

Va cer sfatul privind 2 chestiuni:

1. Am optat pentru CIC de 2 ani (pana in mai 2015), dar ivindu-se o oportunitate foarte atragatoare de angajare doresc sa imi reincep activitatea, insa la un alt angajator. Care este procedura in acest sens? Doresc sa beneficiez si de stimulentul de insertie, din cate stiu se poate.

2. Din partea viitorului meu angajator mi s-a solicitat adeverinte cu vechimea in munca (incepand cu anul 2011). Primul meu CIC a fost in august 2011-mai 2012, iar acum sunt la al doilea. Perioada in care mi-a fost suspendat/imi este suspendat contractul de munca se considera tot vechime in munca? La primul CIC am fost angajata unei companii, iar acum sunt angajata altei companii.

Va multumesc foarte mult pentru ajutor!

O zi buna!

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 08:40, 26 Iunie 2014
va trebui sa reluati activitatea la vechiul nagajator si sa va dati demisia.....va poate cere sa lucrati preavizul, cat timp aveti suspendat CIM nu il poate inchide. dar nu stiu cum se poate la schimbare angajator sa beneficiati de stimulent, va trebui sa intrebati la primarie.
1. Deoarece ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani veti beneficia de stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an, indiferent la ce angajator.

2. - Faceti cerere catre angajatorul actual prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Cu aceeasi data faceti si o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).

3. Va prezentati la Primarie cu dovada ca ati reluat activitatea si completati cerere pentru stimulentul de insertie.

4. Perioada de concediu crestere copil (CCC):
- este stagiu de cotizare la sanatate;
- este perioada asimilata stagiului de cotizare la pensie si somaj;
- este vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca in timpul concediului pt cresterea copilului cata30 cata30 Ce formalitati trebuiesc indeplinite daca doresc sa imi schim locul de munca?.Mentionez ca momentan sunt in concediu pentru crestere copil si am contractul ... (vezi toată discuția)
Doresc sa ma intorc din ccc mai devreme la serviciu dorisk dorisk Buna ziua,sunt in concediu crestere copil pentru 2 ani,copilul meu are 8 luni,deci mai am un an si un pic de concediu, doresc sa-mi caut un job mai bun iar ... (vezi toată discuția)