Este posibila semnarea contractului de munca cu 2 luni inainte de data la care intra efectiv in vigoare?
Doresc sa imi dau demisia de la actualul loc de munca unde perioada de preaviz este de 45 zile lucratoare. Am primit o oferta verbala, insa pentru a avea garantia noului contract, as dori sa le solicit semnarea contractului in avans.
Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
2. Asadar puteti avea mai multe contracte individual de munca (CIM) in acelasi timp.
3. Chiar va recomand sa semnati mai intai un nou CIM si apoi sa-l incetati pe cel existent.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Deci pot semna un contract maine, 13 iulie cu data de incepere a activitatii la noul loc de munca in 14 septembrie?
Iar daca actualul angajator, in momentul in care imi depun demisia decide sa inchei activitatea sa zicem de a doua zi, contractul pe care presupunand ca l-am semnat cu noul angajator, avand data de incepere 14 septembrie, mai poate fi modificat, astfel incat sa fie antedatat (pt. a nu fi fara contract de munca in aceste 2 luni). Multumesc!
Contract la 2 ore
Daniel1978
Buna ziua,intrebarea mea este:in 2014 am lucrat la o firma ca muncitor cu 8 ore,din ianuarie 2015 mi s-a dat sa semnez un act aditional cu schimbarea la 2 ... (vezi toată discuția)
Carte de munca
eva_alexa29
Buna ziua!
Am o problema cu cartea mea de munca.. mi-am dat demisia de la vechiul loc de munca incepand cu data de 7 septembrie 2009, in contractul de munca ... (vezi toată discuția)