avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formalitatile de incetare a contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formalitatile de incetare a contractului de munca

Buna ziua,

In urma cu o saptamana am depus cererea de demisie, respectand preavizul. Imediat dupa incetarea contractului, sunt asteptat la alta firma unde voi incepe lucrul. Ce as vrea sa stiu este care sunt formalitatile de incetare a unui contract si cand se incep acestea: in timpul preavizului, sau dupa expirarea acestuia.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:42, 22 Septembrie 2008
Daca e vorba de demisie, trebuia sa inregistrati notificarea (cererea) la secretariat si sa luati nr. de inregistrare pe o copie a dvs. De restul se ocupa angajatorul, el, prin inspectorul de resurse umane, face decizia de incetare a contractului individual de munca, astfel incat la data expirarii preavizului sa primiti decizia, nota de lichidare si carnetul de munca.
Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
ai.ciprian a scris:

Buna ziua,

In urma cu o saptamana am depus cererea de demisie, respectand preavizul. Imediat dupa incetarea contractului, sunt asteptat la alta firma unde voi incepe lucrul. Ce as vrea sa stiu este care sunt formalitatile de incetare a unui contract si cand se incep acestea: in timpul preavizului, sau dupa expirarea acestuia.

Decizia de incetare a CIM este emisa dupa efectuarea preavizului, ca si completarea carnetului de munca.
Ati procedat corect ,asteptati sa se termine preavizul , sa primiti fisa de lichidare si carnetul de munca completat la zi dupa care va prezentati la noul angajator. =D>
Si pot semna ceva cu noul angajator cat timp sunt in preaviz sau trebuie sa astept sa expire acesta? Ma intereseaza in special pentru a avea siguranta ca nu raman fara loc de munca si intr-o parte si in cealalta. La noua firma angajatoare am batut palma, am stabilit ca ne intalnim dupa ce expira preavizul, dar as vrea sa am o siguranta, sa am vreo surpriza.

Alte discuții în legătură

Eliberare carte de munca dupa demisie SilviuR SilviuR De curand mi-am dat demisia. Am lucrat un an si jumata in baza unui CIM, dar angajatorul nu mi-a cumparat carte de munca. Acum la demisie spune ca o sa-mi ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si demisie psorinp psorinp Ma aflu in situatia urmatoare: salariat cu cim pe perioada determinata pana pe 1.11.2017 gasit alt loc de munca dar la care se doreste angajare imediat pe ... (vezi toată discuția)
Calcul preaviz concediere Ionut B Ionut B In cazul concedierii (motive neimputabile), durata preavizului fiind de 20 de zile lucr., termenul in cauza curge de la data comunicarii, sau incepand cu ziua ... (vezi toată discuția)