avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract la 2 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract la 2 ore

Buna ziua,intrebarea mea este:in 2014 am lucrat la o firma ca muncitor cu 8 ore,din ianuarie 2015 mi s-a dat sa semnez un act aditional cu schimbarea la 2 ore,pe care l-am semnat.....Acum vreau sa merg la alta firma ,este obligatoriul preavizul la 2 ore
Cel mai recent răspuns: Daniel1978 , utilizator 19:31, 22 Ianuarie 2015
1. Preavizul este acelasi, indiferent de programul zilnic de lucru.

2. - Dar puteti sa incheiati un contract individual de munca (CIM) cu noul angajator si sa incepeti activitatea acolo chiar daca intre timp nu ati incetat activitatea la actualul angajator.
- La actualul angajator veti lipsi nemotivat si veti fi concediat pentru absente nemotivate.
- Dar asta nu va afecteaza.

3. Numai sa semnati mai intai noul CIM, sa nu va pacalaeasca cumva noul angajator.
Preavizul se acorda numai in caz de demisie sau de concediere.

In cazul in care solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor nu se acorda preaviz.
Multumesc,oricum nici noul angajator nu-mi va face CIM din prima zi:) asa ca..vom vedea.
Multumesc din nou!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu si preaviz blazaiev blazaiev Salut! De curand am fost la niste interviuri si vineri in sfarsit am trecut de interviul final si am primit o oferta. Chestia este ca au nevoie urgenta de ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz marianna88 marianna88 As dori sa aflu daca pot sa imi dau demisia fara ca firma sa ma oblige sa o depun cu preaviz. cum sa procedez? Doresc sa plec de la ei deoarece au trecut ... (vezi toată discuția)
Demisie neacceptata. atunci cum plec? Hadryana Hadryana Actualul meu angajator nu vrea sa accepte demisia cu acordul partilor pe care i-am cerut-o incepand cu data de 5 octombrie, de cand viitorul angajator m-ar ... (vezi toată discuția)