avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie neacceptata. Atunci cum plec?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie neacceptata. Atunci cum plec?

Actualul meu angajator nu vrea sa accepte demisia cu acordul partilor pe care i-am cerut-o incepand cu data de 5 octombrie, de cand viitorul angajator m-ar angaja. Ce pot sa fac pentru a pleca mai repede decat preavizul de 15 zile? Daca lipsesc nemotivat, dupa 3 zile ma voi putea elibera prin concediere din partea angajatorului? Sau procedura e mai complicata si nu as scapa nici asa?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:25, 2 Octombrie 2011
Demisia este un act unilateral de vointa a salariatului.
Angajatorul este obligat sa o primeasca.
Angajatul nu trebuie sa motiveze demisia.
Trebuie respectat termenul de preaviz trecut in CIM.

Dvs. cred ca faceti referire la incetarea CIM cu acordul partilor.

Pentru a inceta CIM prin demisie, nu aveti nevoie de acordul angajatorului, dar trebuie sa dovediti ca ati depus demisia si sa respectati perioada de preaviz.

Daca doriti sa plecati cu 05.10.2011 si nu doriti sa respectati preavizul convenit cu angajatorul dvs. in contract, vi se poate desface CIM disciplinar.
1. Nu exista notiunea de "demisie cu acordul partilor",(nici "demisie neacceptata"),sunt doua modalitati distincte de incetare a raporturilor de munca,demisie inseamna ca este doar vointa dvs. de a inceta un raport de munca,iar acordul partilor inseamna ca atat dvs. cat si angajatorul isi exprima acordul pt. aceasta.In cazul dvs. angajatorul nu a fost de acord,asa incat opereaza demisia cu executarea preavizului inscris in cim.
Daca plecati fara executarea preavizului,se va interpreta drept absentare nemotivata si intr-adevar se poate aplica masura concedierii disciplinare,(nr. de zile de absentare este reglementat prin Regulamentul Intern,nu este obligatoriu sa fie 3 zile))care impune procedura convocarii dvs. in vederea desfasurarii anchetei disciplinare.Daca nu va prezentati insa ,fara a avea un motiv intemeiat,(dvs. fiind sa presupunem deja la noul angajator),urmeaza desfacerea cim ului.Dar, nu este cea mai fericita modalitate de a parasi un loc de munca.
2.Eu v-as sfatui sa incercati totusi sa ajungeti la o intelegere amiabila cu angajatorul actual,sa-i explicati mai bine ca v-ati gasit un nou loc de munca si sa renunte la preaviz.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator
Hadryana a scris:

Actualul meu angajator nu vrea sa accepte demisia cu acordul partilor pe care i-am cerut-o incepand cu data de 5 octombrie, de cand viitorul angajator m-ar angaja. Ce pot sa fac pentru a pleca mai repede decat preavizul de 15 zile? Daca lipsesc nemotivat, dupa 3 zile ma voi putea elibera prin concediere din partea angajatorului? Sau procedura e mai complicata si nu as scapa nici asa?



1. Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.

2. In cazul in care trebuie sa efectuati preavizul , nerespectarea de cătredvs a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea dvs disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

3. Angajatorul poate renunta total sau partial la termenul de preaviz, astfe incat incetarea c.i.m. sa se faca la data dorita de dvs.


1. Puteti sa va angajati la noul loc de munca si fara sa va inceteze CIM la actualul angajator.
2. - Daca nu se poate altfel lipsiti nemotivat si veti concediata disciplinar.
- Veti fi convocata la comisia de cercetare disciplinara prealabila si nu va veti duce.
3. Nu vi se intampla nimic in viitor datorita acestei concedieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de demisie neacceptata stwfan.razvan stwfan.razvan In cazul in care angajatorul nu accepta demisia....ce efecte negative imi poate aduce daca nu stau in preaviz...si daca stau...perioada de lucru e jumatate de ... (vezi toată discuția)
Nu vor sa imi aprobe demisia la zi elmauss elmauss Buna ziua, nu imi este aprobata demisia la zi. Astazi am cerut-o. Am propus apoi sa imi dea la zi de la 1 nov. si nici asa nu vor. Eu nu pot sa stau in preaviz ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi ana_eu-10 ana_eu-10 Am si eu o intrebare la dmneavoastra.Eu lucrez la patron si sub nici o forma nu mai vreau sa raman aici,si as vrea sa-mi dau demisia la zi.Acum daca puteti dvs ... (vezi toată discuția)